welcome..take a tour..but don't forget to follow and do comment. give some footprint to me do follow u too =)

hey i'm nuffnangerrr

mr. h12

PENGARANG HATI JANTUNG KU



Eh..eh...jangan salah sangka ye
tak baik...tak baik...tak baik
like i have been promise
this post ila nak ceritakan sapa dia si adam dgn si mimi tu ? sapa ? sapa ?
adakah adam tu my sweetheart and si mimi tu the ‘kacau’ness
ohnonononon.... please lah cinta tiga segi ni
eh...cop ! there in ‘cinta segi’ u
sampai si mira nekad bunuh diri...haisshhh, sapa pulak mira ni kan


okeyh...sebelum korang hempuk screen korang tu
better i stop melalut memangjangkan post and tell who are them.
ni lah mereka...taaaddaaaaaa~~~




comelkan? Comelkan ?

hakhakhak...kura-kura rupanya pun >.<
asalnya..mereka ni bertiga..tapi tu lah sebab cinta tiga segi kan..haisyemeeennnn
sampai sekarang i regret yang amat teramat sangat..
kematian si mira yang agak tragis juga la..
kejap...biar i story mory dulu bagaimana boleh teramek mereka ni sebagai pengarang hati jantung ni
last year i ada pergi pekan sari (other place prefer pasar pagi) *kawan ila mati kutu dengar pekan sari tu..”huh!...ape tu”..kikikiki*
secara tak disengajakan terhentilah betul-betul dekat pakcik jual haiwan
dan betul paling depan yang ada depan mata i time tu
kuru-kura yang beratus-ratus (ok ==! Tak la beratus berpuluh-puluh lah) berenang-renang dalam aquarium
mata dah taknak ganjak dah
tapi pikir-pikir kecik sangat time tu
dah la tak reti jaga..
so move to others animal
ada rabbit , hamster , anak ayam , anak itik and so on lah...
nak tak nak memang dua option je lah ada
hamster ke kura-kura
gila kau nak bela rabbit , anak ayam , anak itik tu kat hostel
ingat reban apa
lama temenung kat situ
last-last tanye lah pakcik kat situ
“yang mana ye senang jaga ?”
cepat je pakcik tu jawap
 “kura-kura nih la dik...makan tak banyak...tahan lama...ni dari rompin sya bawak tour...tngok ok je diorang”
cincai-cincai
pakcik tu ckap kura-kura the best seller lah
ok i take tree turtoise... why three ?
 i still didnt now why i take three until now..
pelikkan...time tu i terpikir nak amik tiga..so i beli la tiga
first week ! betullah pakcik tu cakap..
selai daun kangkung i kasi seminggu baru abis
then...diorg kuat sngat tido
owh lupa nk ckap
time i jaga diorg ni
diorg baru berumur sebulan
baby turtoise gitu..
then after 1 month..
baru lah diorg tunjuk kuasa melantak kuasa tiga !
damn! Palet sekejap je abis..
dah tu kuat kotorkan air pulak tu
yang jantan si adam pula
memekak tak kira masa
mesty korang terpikir
“ kura-kura berbunyi ke ?”
hahaha...bukanlah...si adam tu menguis-nguis batu dalam aquarium diorg tu
klik-klak klik-klak la bunyi dia *pandai je i kasi bunyi batu tu kan*
kalau 3-4 pagi tu dia bising..haishh sabo je lah
kadang-kadang seram juga..ye la kalau tinggal sorang gelap-gelap berbunyi-bunyi kan
risau je rasa
tak lama kemudian
si mira amik keputusan terjun banggunan 3tingkat
tak tahan sngat dimadukan agaknya *menyesal T.T*
the one i love most tu
tapi dia tak terus mati...
2-3 minggu after bertarung sakit barulah mati
kawan-kawan i ada suruh antar klinik
cop! Pertanyaan : ade ke klinik rawat kura-kura sakit ?
i tnye lah en adam tu..
ok en adam dgn si adam berbeza ye
en adam : kawan baik i and si adam : kura-kura *take note!*
en adam nasihat tak payah je...sbb nanty bayar mahal-mahal mati juga binatang tu
*tak de hati betul dia nih* then dia cakap mana nak cucuk si adam tu dari buntut
nak bedah lagi jauh la kan.better pasrah je
T.T seminggu dua tu dok ngadap mira je la
kadang menangis la juga
the love one kan...

after the tragedy it keep floating.. =(

mira getting worse =(

not even opening her eyes anymore =((



haisshhh..yang dua ekor dlam aquarium tu rilex je mcm tak de apa2
on 20 october 2012 it leave us *sobsobsob*
begitulah riwayat si mira...tenanglah kamu disana ye mira ^^

beliau si hanyut kan di tasik kampus i (yg utih tu) *i balut guna tisu*

well fokus pada yg hidup dua ekor ni..
sekali sekali mmg la bengan dengan si dua ekor ni..
buat bising, kotorkan air..
every two day air diorang dh macam air dalam longkang...dgn berkeladak kotor dengan bau macam *****
kecik besar-kecik besar je tengok dua ekor tu
dengan suka bergaduh, dangan makan mcam telan..banyak gila makan
pokai duit i beli makan diorg!
tapi tu lah..diorg lah penawar hati i
sedih i suka i semua i curah kat diorg
ade masa i curah perasaan diorg diam je..pandang je i
terharu kadangkala
tapi bila diorg buat dek..membutut i pulak tu
memanglah rasa nak mencekik dan bagi sebijik dua je..harhar!

sekarang saiz mereka dh double dr gambar ni o_o wuwwwuuu


well kepada yang nak bela kura-kura tu prepare mental tu banyak-banyak!
good luck ! take care !
nak petua atau sebarang pertanyaan
jgn malu jgn segan comment lah kat bawah atau private mesej je i okeyh ! ^^



*haaa! Satu lagi...pakcik tu tipu i lagi pasal tumbuhbesaran kura-kura tu...dia kata dia lambat membesar...tipppuuuuuuu! capat je diorg membesar..sampai aquarium kecik i tu dah tak muat*
















wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

No comments:

Happy Apple