welcome..take a tour..but don't forget to follow and do comment. give some footprint to me do follow u too =)

hey i'm nuffnangerrr

mr. h12

THE AWESOME AND MOST UMPPHHH COMMUNITY EVENT!

guest what? what event I had join last last last last last lasttt saturday (haha..look how time stole my time T.T)? the most happening and havoc punya event. serius serius serius serius havoc. tak tipuuuuu…!

tak lain tak bukan it a kereta api sarong event. once a year je it happening..this year dah msuk kali keempat..kalau tak silapp ar..tak silap arr..dan tahun ni baru dapat join..ok sadisss



apa yang havoc gila event ni?



FIRSTLY event ni terbuka pada semua lapisan masyarakat..takde kuota takde register.so engkau orang pakai sarong then join..kalau kauorang segan nak pakai mcm mak mak ayah ayah kat rumah tu korang selempang kan pun boleh la boleh la…letak atas kepala pun boleh la juga. KEDUANYA *buat sign peace depan muka* dah nama pun kereta api sarong…so it a sarong day! *tangan naik goyang2*..the feeling wearing batik or pelikat in the middle of town. serius feeling wooo…pakai pelikat batik tengah tengah Bandar naik lrt ke hulur ke hilir…perasaan dia..ok sngat havoc abis..melayu habis.. macam gegadis melayu terakhir gitu…KETIGA.. busking free ramai2 dekat LRT kelana jaya tanpa menghiraukan pakcik polis cekak pinggang dengan muka bengang..ni berani sangat sebab polis tu polis bantuan je..ahaaa..kalau tak. mmg dh cabut..tak memasal kne tido lokap free karang…hahaha..THENmake new friend..and the most awesome thing is jejaka2 pakai pelikat yang datang serius hengsem hengsem *kenyit kenyit mata* tapi yg tak bestnya sorang pun tak melekat..*pasang sound background alaaaa*..muehahahahaha…LAST SEKALI…the feeling of kembang kembang *kembangkn hidung mcm badak sumbu*  when the other race ask to teach them wearing sarong…siap ada guy cina datang suruh I pakaikan..i gelakkan je la..hahahaha..naseb I got shah behind me…kawan baru I kat situ student UNITEN. he give him a help…another situation is..the Chinese girl asking me to wear sarong like the men wearing..alah yang ada kuih gulung kat depan tengah tu…when I got really tough long explanation to her..then she reply that the girl wearing look like easy to loose..i pun ckap la tight it well dia reply blik dia dh try tp still loose..dia nk juga mcm guy punya. T.T rasa nk nangis pun hado time tu…mana I reti guy punya cara pakai amoi oiii..hahahaha..tp last2 dia pakai mcm perempuan punya pattern juga..haillahh amoi oii *tepuk dahi*



aktiviti :
event ni banyak pada busking..yg most best part yg siap buat I meremang satu badan is kiteorg busking lagu kau ilhamku ramai-ramai..and the most most most best part is that is my first time busking. time tu terasa nak angkat sign this is my first time basking sambil nangis je T,T..haha..org lain angkat sign this my first time sarong I berangan nak angkat sign I sendiri…haha
then we have congkak..so main lah congkak tengah2 lrt tu..mcm biasa perasaan dia mmg kaw…smpai rasa bila org lalu lalang yg tak join tengok2 nak je ckap kau mampu?haha





the event brought us tali ziropan juga..ala..yang getah gelang sambung2 then buat mcam tali skiping tapi main reramai tu…ahhhhh…rindu…serius rindu zaman isap botol susu dulu…rindunyaa T.T




last sekali baru lah kiteorg buat busking yang gila havoc dengan sarong graduation photoshot*gambar semua dgn organizer....serius rasa macam..ok sangat perghh sangat ohsemm ok….main baling sarong ganti topi grad..



serius best siap dapat button free pulak tu..sbagai kenangan gittuww


ok event ni kepala dia diteraju oleh Random Alphabet..nak tahu lebih lanjut ok sila ke kaunter depan dekat pakcik google depan tu ye..dia ada fesbuk dia ada website dan dia stagram yang lain2 maybelah ada tapi I tak follow sbb tu I tak tau dan taknak tau..haha….dan disupport oleh im4u…a big thank to im4u, I got this information by them.muah lah kat team im4u. and lastly 8tv that join us..maybe ada yg lain2 join tapi tak perasan…thank guy all of you just made our day..hilang stress study kerja semua masalah la..the mind just feeling free and enjoy our day..that it..! u have made a great havoc event even it just simple. *angkat sign best* coppp..ok this keretapi sarong have been done in 10 cities *tak silap arr* over country..kan I dah ckap this event gila havoc gila! melayu habis lahhh…! rugi gila lah kiranya korang tak join…yang rugi2 tu next year joinlah pulak ye..theheee..


tengok..havoc tak havoc..haha



















wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

My 1st time with NIVEA’s rinse off body lotion




Baru berkesempatan nak review product baru nivea ni ha.. baru? Okeyh already three weeks kut dah kat pasaran…so nampak? The train just left me behind  T.T




what the best thing about this product?
Okeyh macam kte tahu yg nivea ni one of the best company that serve lotion product kan. So bila dia keluarkan product so semestinya product dia berkualiti.

After I buy this product seriously I really excited to use it…smpai terkecoh kecoh lari sana sini sebab nak balik pakai Nivea body lotion in-shower ni..gelojoh kemain…sampai je hostel elok elok time maghrib. So ape lagi, shower time! And of course it a Nivea body lotion in-shower time! Hoyeah! *truly excited disitu ye =^,^=


Now musim panas teramat kan.? So lately after shower pun cepat je rasa panas sampai ada masa dalam toilet pun panas dia memang kaw lah. So after I use this nivea product serus terasa different dia..lepas shower rasa nyaman je..tak panas sangat tak sejuk sangat..just in the middle point. Dan my skin feel so soft..nama pun lotion kan. Kalau tak soft jugaktak tahu nak cakap apa lah..kasi makan encik dustbin tepi pintu tu jelah kan.



Apa yang lebih best lagi..tak payah nak pening pening nak berjemur bawah kipas semata mata nak dry your skin back macam i buat sebelum ni using jb product…senang je…save masa..lagi lagi kalau nak pergi kerja ke, nak pergi mana mana lah..yang macam I ni yang jenis selagi jam tak setengah jam awal time kelas ,memang tak reti nk pegang towel tu pun sila cuba ye.. so lepas ni tak de la skip pakai lotion lagi..gebusss gitu…takde lah bila yang penjalan kaki setia macam I pergi kelas mengeluh bila sampai kelas tak selesa.. sebab bila pakai nivea cepat je peluh kering. So tak la terganggu time belajar..tak payah lah keluh sana sini tak selesa..nampak! save air liur! Muahahaha

dan dan...ok ini last best dia..orang yang macam i yang jenis tak boleh bau menusuk tertusuk dan disusuk ni *sep sikit* so i suggest to using this product. serius bau dia nice nice...bau sea kan..tenang je bau ^,^




How to use this product?
Serius guna product ni senang nak arwah. Waktu mandi tu..lepas kte bersabun ke bershampoo ke berconditional ke bermacam ber lah…kita bilas lah badan macam biasa. Then tak payah capai towel dulu sila capai body lotion shower cream nivea ni korang sapu satu badan sampai rata..sampai korang puas..kira ceritanya time tu masih basah la..jangan korang tunggu kering pulak..nanti tak syok nak ratakan satu badan. Lepastu barulah korang bilas balik badan korang..barulah capai towel..lap lap..then..tadaaaaa! done! Mudah sampai hilang siuman kan? Haha


Perkara penting! Nivea ni berminyak sikit..so lepas korang bilas membilas berselang nivea product ni.cerita mudahnya..korang dah pakai towellah kan. Sila take a look for your toilet floor hokeyh. Sila simbah lantai if it can make other slip ok…sila jaga keselamatan di toilet anda okeyh.


Type of this product,
Okeyh Nivea shower cream ni tak yang berperasa bagai..yang bau strawberry, yang baru orange tu semua tak de ok.. product ni cuma ada two type for dry skin dengan normal skin..
ini yang i pakai...normal skin

'bila mama ceria..bebear pun ceria'.. hah ^00^



Lastly,
Okeyh jom tengok perbezaan orang pakai lotion dengan tak pakai lotion dan pakai lotion jenama lain kat youtube bawah ni…



 Okeyh..mana nak dapatkan nivea lotion in shower ni..ok dah banyak kedai I nampak dah mula jual. More easier sila ke kedai body care maca Watson dan guardian..macam I, I beli kat guardian. Harga I beli RM 15.20 bersamaan 250ml Nivea body lotion in shower

Ok..dah habis bacakan? Sila cepat cepat serbu beli lotion ni. Jagalah kulit anda pada musim musim panas macam ni.

















wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

KLHOHO story =)





kan haritu i ada cakap i nak round round kl naik bus hop on hop off ala ala londons tu kan..date asal i schedule up on Saturday morning but last last i postpone to sunday. y? y? y? *hamboih bukan main bayak y dia.hikhikss*


disebabkan i ni dah terserap ke uni yang berteraskan askar so dia punya rule pun byak kne follow and the rule seem like 'oh..kental sungguh ko jah..perghhh bpak hebat..dan bla bla bla' so new rule yang telah dibuat is student parent not allowed to get in campus. so harta kau bawah berat atuk gajah ke berat 6 gajah ke..kau pikul lah sendiri...so harta i ni adalah bersamaan satu gajah *hyperbola kemain*...ok mcm seluruh penduduk bumi ni tau..sekarang malaysia mengalami musim kemarau kan *yang taktau tu sah xtengok berita..haaaaa* so i heret segala harta benda i sampai ke muka pintu bilik..i just don't know how to describe but i feel like.. ok sangat kejam semua ini. manusia ada batas hoi...sampai bilik badan i dah sengal sengal.serius rasa nak pitam..esok i perasan badan i lebam lebam..then deman..i happen to my roomate too...i just tak tahu mana sifat peri manusia orang atasan kat uni i ni terbang *ok..jauh ke tengah laut dah i..luahan perasaan punya pasal.haha*


then..sebabkan memasing demam..esoknya lah..Sunday la kteorang pergi..dari 6 tinggal 3..sbb 3 org tu dah seminggu duduk hutan. so diorang sangat penat. so they will make their own tour lah nanty..haha..dari asal janji nk gerak 8.30 last2 pukul 10 juga gerak sebab demam xrecovery xsepenuhnya..



so coupon yang kteorg beli tu kteorg redeem dekat bukit bintang..berdekatan lot10 dan betul2 depan wisma peladang..betul betul tepi jalan raya..disebabkan gerai bayak sngat kat situ so korang mungkin miss look kalau tak tngok betul2. sebab booth dia kecik je..ya macam booth org jual broadband ke apa tu kecik sngat.. gambar lupa amik.. T.T
eksited i nak amik gambar..xkira dh muka brminyak ap.haha


dalam KLHOHO yg bumbung tertutup


yang tulis rm19 tu tiket

mula mula kteorang naik bas..ok perasaan sangat hampa...sebab bus tu tak seperti yang digambarkan..ye lah bumbungnya tak terbukak.. T.T serius hampa sngat..mmg perasaan cakap 'indah khabar dr rupalah...sedih je time tu..haha


first our destination is Muzium Negara. dah byak kali pergi tp still nak pergi..takpe asal free..



rumah warisan melayu




bahagian atas muzium..

pameran manik





dah puas berhuha kat muzium negara..kteorg move on la ke tempat lain. yang menjadikan kiteorang menggedik gila..yes..we got on KLHOHO yang bumbung terbuka..ok..ini bukan indah khabar dr rupa. apa yang best KLHOHO ni..kekerapan dia setiap 20 minit. means kat sini tak yah tunggu lama la macam KL Rapid tu ha...







ok..dalam gambar nampak perghh bapak terik..ok time bus tu berhenti mmg panas..jd sotong kering T.T tapi time dia gerak sikit pun tak rasa panas sebab angin tiup...hikhikss..nampak gambar i pegang aiskrim tu..ok sbenarnya dlm KLHOHO takleh makan aiskrim..tp tak tahu knapa time i masuk akak tu langsung tak perasan i pegang aiskrim padahal i langsung tak sorok sbb tak tau..time kawan i nk naik akak tu tahan tak bagi naik..last last kawan i buang je aiskrim tu..dia naik je bas..geram gila dia tngok i tngah makan aiskrim..haha


next destination..we go to Istana Negara..kat sini dia bagi masa 15minit.. bus tu tunggu..ko nak buat apa buat la asal 15 minit kemudia korang naik bas semula..klau lambat tinggal!..tunggulah next bus..dekat istana negara ni tak boleh masuk pun..tapi kalau korang ada ong ada pengawal istana berkuda diraja dekat gate istana tu.. and of course i ada ong..haha tak silap i time tu dalm pukul 12lebih camtu masa i datang





inilah pengawal istana diraja berkuda




ni lah KLHOHO yang sngat ohsem tu




our next destination is taman orkid..sbenarnya..sebelum tu tasik titiwangsa..tapi masing masing sayang nk turun bas takde bumbung takut dpat bus yang berbumbung..masing masing taknak turun..haha..gelabah gila kteorg hahaha. tak senonoh perangai..last last turun juga kat taman orkid..hahaha..dekat depan taman orkid ni ada kl bird park..setelah tengok harga tiket kami decide kl bird park tak best! muahhahahhahahaha.









inilah rupanya KLHOHO berbumbung..tak kelas langsung berholiday *hamboihh*

nest destination is masjid negara. elok elok time kitorang sampai waktu zohor masuk. nampak betapa strategik nye kiteorg *poyosss*. selama lama ni i datang masjid negara i tak pernah perasan yang kalau org tak tutp aurat tak kira islam ke tak, nak masuk masjid kne pakai jubah yg berhoodies tu bagai..ok gile tak gile i gelak time tu. lagi yang kena orang melayu kita...hahaha..mungkin sebab i selalu masuk ikut pintu belakang so tak pasan.









 next we go to balai seni visual negara. ok masuk free..itu yang kami mahu..hahahaha..sbenarnya sebelum tu ada berhenti dekat dataran merdeka tapi dia taknak tunggu..bas tu xde bumbung..sekali lg kiteorg taknak turun! haha.




nampak..korang paham ?..haha














next...we go to KL Tower..tapi takleh naik pun sbb bayaran mahal..tak best! muahahahaha..nak naik dari tempat kteorg bergamba ni *gate* jauh tau nk mendaki naik..so kl tower ada sediakn suttle free..so nanty nak naik jgn segan segan naik suttle tu..atau nanty korang nangis..hahaha





suttle KL TOWER free!




dekat KL Tower ni kteorg masuk aquaria..guna coupun beli online tu.






then destinasi terakhir kteorg KL centre..nak balik dah..haha..penat gilosss..sbenarnya..ada singgah kat karangkraf negara tp kiteorg dh penat so xturun...so this is our journey...




ni salah sorang pemandu pelancong..mereka sangat mesra alam..really enjoy. the five star london speaking ni..hahahah





ni video atas KLHOHO tu..best sbb semua orang pandang keteorg..haha..bangga jemah..hahahaha




effect berjalan smpai hari ni demam tak kebah kebah..nak sngat round kl kan...hahaha













wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

Happy Apple