welcome..take a tour..but don't forget to follow and do comment. give some footprint to me do follow u too =)

hey i'm nuffnangerrr

mr. h12

Qaseh Farra GIVEAWAY



joining contest lagi ^_^


wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

GEMPAK GIVEAWAY BY AFIE



Hadiah-hadiah untuk peserta
Buttong Badge x5 | Felt hp case x2 | Keychain Felt Craft x7 | Bookmark x1 (mungkin akan ditambah kak shida) | Soft Toy x1 | Pakaian wanita x1 | Tony Moly x1 | J&J Losyen x1 | Elianto BB Cream x1 | Brooch Ribbon x5 | Dress x2 | Inner Neck x2 | Keronsang x2 | Blouse x1 | Blouse peplum tribal x1 | Topup rm10 x2 | Topup rm5 x12 | Miniture Pesawat x2 | Gelang x2

Due Date bakal ditentukan nanti *mengikut naluri Afie.. Kih3..

Pemenang dipilih dari :
1. Top referrel dapat 2 hadiah
2. Cabutan Tangan

wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

Segmen 3 in 1 by FiQa Nsz

*KLIK BANNER UNTUK JOIN*


Syarat-syarat Penyertaan:

  • Follow kedua2 blog FiQa iaitu:
                      *FiQa Nsz Official Blog
                      *FiQa Nsz Little Secret



  • Buat satu entri bertajuk "Segmen 3 in 1 by FiQa Nsz"
  • Copy Coding di bawah dan paste kan kat ruangan HTML
  • Kemudian jangan lupa nyatakan samaada anda mahu menjadi:
                      BLOGLIST OB / BLOGLIST LS
  • Next, postkan link korang itu di ruangan komen ini sahaja.
  • Para pemenang dipilih berdasarkan random dan pemilihan oleh fiqa sendiri.
  • Untuk maklumat, 20 pemenang dipilih untuk di masukkan kedalam BLOGLIST LS dan 10 pemenang dipilih untuk di review di blog FiQa Nsz Little Secret.
  • Manakala, 10 pemenang dipilih untuk di masukkan kedalam BLOGLIST OB dan 10 pemenang juga dipilih untuk di review di blog FiQa Nsz Official Blog.
  • Semua Pemenang automatik akan di masukkan dalam ruangan Ex. Banner.
  • Tarikh tutup segmen ialah : 31 March 2013



i nak jadi blog OB si tuan tanah ^_^


wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

Giveaway By Santai Leeza Sarawak



joining this giveaway too
haha ! mood : join all contest..
jom ! jom ! join sekali
mana tau ada rezeki kan =D
dapat keychain
boleh simpan or gayut2 mana2 suka !
yeah !


wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

Segmen Sabtu by Pn.Qalesyha & Emas Putih




Assalamualaikum

Hari ni nak buat segmen simple yang mana bertujuan untuk mengeratkan silaturahim, menambah follower, meningkatkan pageview, dan lain-lain.. Caranya simple. Dijemput semua join segmen ini.




Syarat
1. Buat entry yang bertajuk Segmen Sabtu by Pn.Qaleshya & Emas Putih
2. Follow blog ini dan blog Emas Putih
3. Like fanpage ini Permata_Hati
4. Copy paste code entry di dalam di bawah ke ruangan HTML post.


Cara nak copy paste coding entry
1. Klik Html , 2. Copy paste coding 3. Tekan compose, Publish

Copypaste coding entry dicetuskan oleh Mialiana.comhttp://www.mialiana.com


5. Done? Hantarkan link anda ke ruangan komen.

Tarikh Segmen bermula 23 Mac 2013/3 Petang sehingga 24 Mac 2013/11:59 malam

Hadiah
Top up RM10 x 1Top Referral 
Top up RM5 x 5 blogger bertuah by random

Segmen Sabtu ini dicetuskan bersama oleh Puan Qalesyha dan Emas Putih

Mudah kan? Sambil bersegmen sambil peluang menang topup. Tak rugi pun join.
Siap tahu tuah anda. Di jemput join semua. Jangan lupa ping entry anda untuk merebut peluang menjadi
top referral. Semoga segmen ini mengeratkan hubungan sesama blogger.

Salam sayang dari Puan Qalesya dan Emas Putih .
Assalamualaikum :)



wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

CINTA JARAK JAUH ?






Wow ! great topic..
==’!
Takde benda lain nak dikait agaknya untuk dipresent kut
Ok sangat terasa ye !
Then dengan senang hati cakap
“kan dah muncul konfik..bukan tak boleh cari dekat2”
Haha ! deabak ! deabak !
Membara-bara hati I dengar
Tetiba je emo kan..
Canggone take mo nye ayat2 macam peluru sniper
Kebum..! kebum..! direct kena I !
Oh goshh ! sepanjang kelas hati I ni mulalah membebel
Takde kajian kes lain ke? Asal cinta..cinta..cinta
Emo kan I ni ? haha ne de.. tak puas hati je
Siap guys depan I pun tak puas hati sebab bila bab kebaikan
Dapat elak maksiat..
Terasa ke beb ? kau dekat then ehem..ehem 
*alahai…sakit tekak plak den nye pun*
Ok sekarang otak I dah jauh pergi melanyang
Bila diaorang sebut 
sebab bila jauh ni senang cari lainSPARE PART la katakana..
Hehehehe *senyum penuh makna*
Upsss… tapi yang jauh tu KAWAN I ye..
No couple2…
Ye le..
Esok bercinta macam betul2 dia milik kita sampai 700 tahun jeTapi esok2 tak jadi..tak ke malu tu cik kak oi !
Jadi I amik insentif KAWAN JE :D
Kalau ada jodoh, jauh mana lari pun
Dia akan kembali kat sisi i
Tapi kalau takde
Rantai kaki dia pun
Tetap bukan hak milik kite kan :’D
Haha..sedih pulak buka cerita ni !
Well btw I have promise to wait
And he had make promise to me *maybe he not noticed about the promise*
I will keep it until expired date *ahahaha…ade due date kau..jgan main2*
Tapi serius I dengan dia*ececece* tak pernah lah nak bergeli2
Bersweet2 ni…ai mak ai…geli je…hahaha
Contact pun 6-7 bulan putus komunikasi baru lah nak contact
Haha ! sekali sekala macan sedih pedih medih je kan !
Don’t worry I keep believe yang cinta after kawin the most sweatiness thing in life
Wohooo ! keep waiting and exciting to get the time ^_^
Apa barang kan dah kemaruk2 sangat hubungan last2 tak jadi kan
So kalau I tak jadi dengan dia..pasti ada dia yang lain muncul
So nanty dengan bangga I boleh cakap“I never been bergeli2 dengan bukan mahram I until I found you”
Sweetnye lah I kan *sila muntah* :p







#due date : one week after his graduation !
Tiba2 rasa ade lagu one A Thousand Years terngia-ngia..haha.. :DD
#owh, one more thing..bukan sengaja cari jauh2 cik abang oii..
dah dekat tapi terpaksa berjauh sebab ilmu
^_^

















wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

Langkawi trip



Well…dah lama bebeno nye pun tak hupdate blog kan
Well, setiausaha kerajaankan
Kalau tak bz tu memang tak la kan… ^00^ kekekeke
I sibuk sangat 2minggu ni dengan assignment yang bertimbun-timbun
Homaigattt !  ni assignment beratur lagi tapi tu la
Curi gak masa untuk blog…nampak tak kasih sayang I kat u all
^00^ tak sanggup tak story mory kat u all… *sila muntah* haha
Seperti yang pernah dijanji oleh orang ‘besar’.. ==!
Konon nak bawak langkawi berjalan sebab sanggup korban masa raya haji dulu untuk sukipt
Janji debunga bunga je…harghhh ! gigit karang !
Sekali anta pergi kem BTN…wohooooo ! sonok nye lah kan ==’’
Hohohotak betullah !
Tapi, at least pergi lah gak kan langkawi .
ALHAMDULLILAH… terima kasih banyak lah ORANG BESAR !
Ok sebelum pergi pun dah disetkan rule yang macam apeh tah..
Ok amat-amatlah stress… semua pun nak standardize…kalau boleh kulit,muka, tinggi,rendah semua nak standardize….
Walaweh macam nak lapor ape tah !
Ok SANGAT lah berjalan-jalan ke Langkawi kan !
Kepala I dah set dah
“ Ila u nak g enjoy bukan tambah batu dalam kepala k…ENJOY ! whatever will be k”
So..i bawak apa yang I nak bawak je
Haha ^00^
Perkara pertambah tambah kedut kat muka I ni
Wah ! guys 3times from ladies !
What the fish..! enjoy hotak namanya ni !
Hehe.. I jenis kalau nak berjimba-jimba ni lebih selesa kalau guys minor..
Kami duduk langkawi tiga hari
Bertolak dari U kul 9 malam (malam jumaat tu…hahahaha)
Sampai perlis dalam kul 5pagi macam tu
Waktu dalam bas…hargghhh ! kalau bas tu I yang punya memang lah I jerit suruh keluar guys2 dalam tu
Pelik betul dari mula bertolak sampai lah sampai Perlis chot-chet2 tak berenti2
And the best part duduk sebelah I ! ohoiiiii.. ! tak dapat tidurlah i
Memang banyak lah otak I belajar memaki malam tu..
ASTARGHFIRULLAH patutnya semasa musafir banyak bertasbih ni dah byak caci maki
Haisshhhh….
Dah sampai apa lagi topak tidur secukupnya
Alang2 makhluk chot-chet kat sebelah dah berdengkur..
Wah ! terasa indah amat teramat sangat time tu…dapat I tidur dengan tenang setenangnya ^__^
Perkara yang lagi syok bila dapat berita GUMBIRA..
Feri tolak kul9
Wow ! nak buat apa 4 jam ni ==!
Kerana memang taklah I nak bergaul-gaulan dengan budak2 kat luar bas tu
antara gambar2 yang disnap: 
*jangan ditanya kenapa i takde..haha i tengah sedap
dibuai mimpi atas bas..haha ^_^*








I pun amik masa tidur puas2..penat wooo…sepanjang perjalanan tak tidur diganggu suara2 sumbang
Bila feri sampai..ok kami pun bertolak..sampai lah dengan jayanya kat langkawi..
Mulut I senyum sekejap je…T,T oh! Kem birotatanegara ! T.T
Naik bas terus ke kem…dipendekkan cerita
Hari first best la…sebab jurulatih sangat lah sporting
PT pagi pun macam apa…sampai terkekek kitaorng gelak..ok itu memang sangat best
gabar sekitar dikem:
*xbanyak sebab gambar lepas taklimat tak boleh amek gambar dah =(*







Tapi bila masuk hari kedua =( fasi take over
And fasi2 tersebut suka amat memerlinye pun..tak paham sungguh !
Apa nak diperli sangat pun taktau
Diri bagus sangat kut ==*
Hari kedua ni lah juga
Buat I kenal ahli kumpulan I dan kawan2 yang ikut
Sapa yang betul2 bercirikan pemimpin, sapa yang betul2 tanggungjawab
Sapa yang kaki secure, pentingkan diri, hidup tak amanah…
Ok..bukan I nak memandang dari segi apapun..
Tapi umur pun dah pun sampai ketahap 20
Faham2 lah tak lama je lagi kita akan galas suatu beban tanggungjawab
Iaitu sebagai ketua keluarga, ketua segala ketua lah
Memang lah belum masanya..tapi bila nak belajarnya?
Takkan lah tiba2 esok jadi ketua *puff* terus ada sifat tanggungjawab tu
Memang DEABAK lah macam tu kan
Tepat pukul 2 kami disuruh keluar kem untuk menjayakan misi sara diri
Kami Cuma dibenarkan bawa rm10 dan gandakan ke rm50
Nak keluar kem ke pekan Kuah tu..pandai2 hiduplah
Sbelum keluar merantau tu adelah fasi dah pesanIngat kitewng akan pantau korang..be careful
Ok..sukati korang lah..
Cerita keluar kem…sebelum jumpa roda 2,4,6,8
Kami kene berjalan keluar..berpeluh gak lah ketiak
Kumpulan I kedua last keluar ! ok memang dah Nampak kan ! *sila paham sendiri ye…tak paham tak payah paham senang ! haha*
Then sampai kat simpang kami berjalan dan berjalan..
Ok group last kat belakang…so mmg tak strategic lah kan
Takpe2 redha2
Then bila dah penat berjalan kereta taknak berenti
I tak kira2 macammana pun KERETA yang ada MESTI BERENTI juga ! > : (
Tak kira ! semua kereta I tahan dengan tangan
Last2 kereta polis berenti hahahaha
Padahal belakang tahan taknak berenti
Sampai I berenti…well dah lambai macam nak terkam kete polis tu je.. 
*ok..time tu malu I memang dah takde*
Dah berenti kete polis tu…terus I tahan kete lain..pandai2 lah dak2 laki deal…
Bila kancil berenti lak I deal then she said ok…Fuh! Lega teramat !
Bila I pasan guys macam tak boleh pakai je..i pun pergi kat kete polis tu minta2 dengan mata bergenang2 *drama lebih* haha
Polis tu pun mati2 ingat ladies yang nak naik..kehkeh..maaflah pakcik polis…kami bagi ruang kamu dengan adik2 lelaki kamu ye..haha
Yang lebih dua orang tahan kete lain..pandai2 hidup la ye..takkan I nak tahan lagi kan
Sampai je…kete I tumpang tu antar sampai stesen minyak je…ok jauh jugak la nak sampai kedai2..
Terik pulak tu..sabo je lah…sampai2 bila suruh kumpul..guy boleh pulak beralasan
Lambat sebab jauh… wah menyirap sungguh i…memang lah kete kitewng turunkan dekat..
Dah la naik kete polis yang bawak laju gila…I tahan pulak tu..korang naik je..banyak bunyik pulak ye
Banyak cantik ! ok..bila dah start gerak sorang dah tunjuk ciri2 taknak bagi kerjasama
Dia nak enjoy2 je dengan spek hitam dengan rokok… ok ==! 
Kau ingat kau hensem ? abang I lagi berpuluh kali ganda hensem dari kau bhai ! tak merokok pun bhai !
Mula2 kiteorng nak kerja cuci bot je..org kata sana senang dapat kerja
Tapi dengan berbekat strategi 2 guys pegi sana Tanya..i dengan ladies cari kerja lain
Mana tau rezeki kat bot takde kan *memang tak dapat pun!
Cari2 dapat lah kerja kat kedai cendol…ALHAMDULLILAH !
Tapi seyes nak nangis..
1st time kut I kerja! And it really tiring T.T
Pelanggang berkunjung tak berenti2
I kerja dengan partner I sorang…
Yang lain pandai2 lah hidup..
Sekali datang sorang fasi…oh my ! apa dia buat sini
Sekali dia lepak da…ok kerja I terasa terbantut sikit…macam kena kawal pulakThen sorang2 muncul entah dari mana
Wah makan besar Nampak !
Dari I kerja sampai I habis kerja diorg lepak !
DEABAK ! memanglah perhatikan kiteorg kan ! perhatikan kitewng BERDUA je tu namanya..
Haishemennn….
Sampai lah ketujuh2 fasi gathering…
Ok..waktu dapat gaji sorang sepuluh..mata I bergenang..hati I pilu sangat !
Hahaha..taktau kenapa..tapi tu lah I rasa…sedih kut..hahaha
Tapi I rasa I ok la..at least kedai cendol tu teduh
Bila I tengok video kawan I yang terpaksa kerja buruh
Syukur sangat I time tu gaji sama tapi kerja berbeza teramat..
Diorang angkat mozek gedabak besar half body i..tengah2 terik dengan debu2
Ok..sangat sedih..teringat bapak I T.T sekali sekala bila cari duit lrbih tu lah kerja bapak i..
Sebab tu I sayang sangat kat bapak I sorang tu..dia tiada peganti selamanya!
Tapi yang buat I menyirap pirap…bila kumpul dengan kumpulan i
Rupa2 yang bekerja I dangan partner I tu je…
Yang lain konon2 mula2 buat cerita la kerja tu ni tu ni
Tapi gebang lebih !
I really proud la dengan group kerja buruh tu..semua ahli kerja takdek sorang pun terkecuali
Dan yang pasti kenangan tu diorg akan ingat sampai bila2
Memang penat tapi sangat berbaloi..so they make rm100
Yang kitewang rm80
Haha! Rm20 betul rm60 tambah…bagusnyelah group I kan!
Dah settle…balik ingat nk rehat ! takdenye macam aktiviti menanti sampai kul 12malam..
T.T ummi…!
For last day ! baru kitewng jalan…wah! Masa yang sngat dinanty2 kan !
Tapi tu la masa lagi kene jaga..cable car je la jawabnya..tapi it still enjoy lah…

sekitar cabel car :











gambar kat jetty sebelum gerak balik:







Lepas tu shopping2 habis kul 5.30 gerak balik..naik feri..
Kali ni tak syok sebab seat kat bawah, yang dalam air tu…besi je la santapan matanya…
Yang time pergi atas..ada tingkap..
Then sampai naik bas..gerak balik
Time naik bas bila tengok guys yang bising2 dah tukar dengan yang lain…lega lah juga hati i..
Rupanya hampas! Sama je..melalak je keje diorang sampai pengiring en hakim sumpah diorg jadi peti sejuk ! haha dah takde benda lain…tapi bagus gak..diam gak diorg
Dalam kul 4 pagi sampai ke kampus ! tapi kul9 dah ada kelas ! sabar je lah jemah oii !
Ituje cerita trip I ^_^

wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

Happy Apple