welcome..take a tour..but don't forget to follow and do comment. give some footprint to me do follow u too =)

hey i'm nuffnangerrr

mr. h12

KLHOHO story =)





kan haritu i ada cakap i nak round round kl naik bus hop on hop off ala ala londons tu kan..date asal i schedule up on Saturday morning but last last i postpone to sunday. y? y? y? *hamboih bukan main bayak y dia.hikhikss*


disebabkan i ni dah terserap ke uni yang berteraskan askar so dia punya rule pun byak kne follow and the rule seem like 'oh..kental sungguh ko jah..perghhh bpak hebat..dan bla bla bla' so new rule yang telah dibuat is student parent not allowed to get in campus. so harta kau bawah berat atuk gajah ke berat 6 gajah ke..kau pikul lah sendiri...so harta i ni adalah bersamaan satu gajah *hyperbola kemain*...ok mcm seluruh penduduk bumi ni tau..sekarang malaysia mengalami musim kemarau kan *yang taktau tu sah xtengok berita..haaaaa* so i heret segala harta benda i sampai ke muka pintu bilik..i just don't know how to describe but i feel like.. ok sangat kejam semua ini. manusia ada batas hoi...sampai bilik badan i dah sengal sengal.serius rasa nak pitam..esok i perasan badan i lebam lebam..then deman..i happen to my roomate too...i just tak tahu mana sifat peri manusia orang atasan kat uni i ni terbang *ok..jauh ke tengah laut dah i..luahan perasaan punya pasal.haha*


then..sebabkan memasing demam..esoknya lah..Sunday la kteorang pergi..dari 6 tinggal 3..sbb 3 org tu dah seminggu duduk hutan. so diorang sangat penat. so they will make their own tour lah nanty..haha..dari asal janji nk gerak 8.30 last2 pukul 10 juga gerak sebab demam xrecovery xsepenuhnya..



so coupon yang kteorg beli tu kteorg redeem dekat bukit bintang..berdekatan lot10 dan betul2 depan wisma peladang..betul betul tepi jalan raya..disebabkan gerai bayak sngat kat situ so korang mungkin miss look kalau tak tngok betul2. sebab booth dia kecik je..ya macam booth org jual broadband ke apa tu kecik sngat.. gambar lupa amik.. T.T
eksited i nak amik gambar..xkira dh muka brminyak ap.haha


dalam KLHOHO yg bumbung tertutup


yang tulis rm19 tu tiket

mula mula kteorang naik bas..ok perasaan sangat hampa...sebab bus tu tak seperti yang digambarkan..ye lah bumbungnya tak terbukak.. T.T serius hampa sngat..mmg perasaan cakap 'indah khabar dr rupalah...sedih je time tu..haha


first our destination is Muzium Negara. dah byak kali pergi tp still nak pergi..takpe asal free..



rumah warisan melayu




bahagian atas muzium..

pameran manik





dah puas berhuha kat muzium negara..kteorg move on la ke tempat lain. yang menjadikan kiteorang menggedik gila..yes..we got on KLHOHO yang bumbung terbuka..ok..ini bukan indah khabar dr rupa. apa yang best KLHOHO ni..kekerapan dia setiap 20 minit. means kat sini tak yah tunggu lama la macam KL Rapid tu ha...







ok..dalam gambar nampak perghh bapak terik..ok time bus tu berhenti mmg panas..jd sotong kering T.T tapi time dia gerak sikit pun tak rasa panas sebab angin tiup...hikhikss..nampak gambar i pegang aiskrim tu..ok sbenarnya dlm KLHOHO takleh makan aiskrim..tp tak tahu knapa time i masuk akak tu langsung tak perasan i pegang aiskrim padahal i langsung tak sorok sbb tak tau..time kawan i nk naik akak tu tahan tak bagi naik..last last kawan i buang je aiskrim tu..dia naik je bas..geram gila dia tngok i tngah makan aiskrim..haha


next destination..we go to Istana Negara..kat sini dia bagi masa 15minit.. bus tu tunggu..ko nak buat apa buat la asal 15 minit kemudia korang naik bas semula..klau lambat tinggal!..tunggulah next bus..dekat istana negara ni tak boleh masuk pun..tapi kalau korang ada ong ada pengawal istana berkuda diraja dekat gate istana tu.. and of course i ada ong..haha tak silap i time tu dalm pukul 12lebih camtu masa i datang





inilah pengawal istana diraja berkuda




ni lah KLHOHO yang sngat ohsem tu




our next destination is taman orkid..sbenarnya..sebelum tu tasik titiwangsa..tapi masing masing sayang nk turun bas takde bumbung takut dpat bus yang berbumbung..masing masing taknak turun..haha..gelabah gila kteorg hahaha. tak senonoh perangai..last last turun juga kat taman orkid..hahaha..dekat depan taman orkid ni ada kl bird park..setelah tengok harga tiket kami decide kl bird park tak best! muahhahahhahahaha.









inilah rupanya KLHOHO berbumbung..tak kelas langsung berholiday *hamboihh*

nest destination is masjid negara. elok elok time kitorang sampai waktu zohor masuk. nampak betapa strategik nye kiteorg *poyosss*. selama lama ni i datang masjid negara i tak pernah perasan yang kalau org tak tutp aurat tak kira islam ke tak, nak masuk masjid kne pakai jubah yg berhoodies tu bagai..ok gile tak gile i gelak time tu. lagi yang kena orang melayu kita...hahaha..mungkin sebab i selalu masuk ikut pintu belakang so tak pasan.









 next we go to balai seni visual negara. ok masuk free..itu yang kami mahu..hahahaha..sbenarnya sebelum tu ada berhenti dekat dataran merdeka tapi dia taknak tunggu..bas tu xde bumbung..sekali lg kiteorg taknak turun! haha.




nampak..korang paham ?..haha














next...we go to KL Tower..tapi takleh naik pun sbb bayaran mahal..tak best! muahahahaha..nak naik dari tempat kteorg bergamba ni *gate* jauh tau nk mendaki naik..so kl tower ada sediakn suttle free..so nanty nak naik jgn segan segan naik suttle tu..atau nanty korang nangis..hahaha





suttle KL TOWER free!




dekat KL Tower ni kteorg masuk aquaria..guna coupun beli online tu.






then destinasi terakhir kteorg KL centre..nak balik dah..haha..penat gilosss..sbenarnya..ada singgah kat karangkraf negara tp kiteorg dh penat so xturun...so this is our journey...




ni salah sorang pemandu pelancong..mereka sangat mesra alam..really enjoy. the five star london speaking ni..hahahah





ni video atas KLHOHO tu..best sbb semua orang pandang keteorg..haha..bangga jemah..hahahaha




effect berjalan smpai hari ni demam tak kebah kebah..nak sngat round kl kan...hahaha













wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

Happy Apple