welcome..take a tour..but don't forget to follow and do comment. give some footprint to me do follow u too =)

hey i'm nuffnangerrr

mr. h12

morning mesej

pepagi buta bangun ada mms ?
wah ==! 'teruja sangat'
*mata ke atas tangan di bahu*
nak tak nak i open la juga..
mana tau penting ke tak kan
what the ==
alololo omeyy la angat =00=!

owh...omell angat ! =00=
mimpi apa dapat mms canggini
sweet angat..huuu~~~
yang pengirimnye pulak
dah masuk air ape ?
ok ia amat mentensionkan
tido i ! T.T
dah la semalaman tak tido
time ni la
mesej berduyun nak masuk..
makin tak balas makin menjadi
hargghhh...stresss !
pelik sunguhh !
time i free, i mesej
bukan main semua bz
time i perlukan my own personal time
time tu la i jd retiss phone nye
haiyooo !

serius !
dua minggu ni,..minggu yg gile penat
minggu ni je 3 assgnment kne anta
minggu depan 2 assgnment
minggu lagi dan lagi dan lagi
ohoooo...damn !
mr. assgnment could u please treat me gentle
please..please..
*bulatkan mata sambil menangis*
serius..dah macam zombi dah i
malam berjaga..
siang berkuak lentang atas katil
wohoooo~~~



















wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

bulu kening tebal ? =.=


adalah sorang anak didik i ni
eh..eh...cikgu ke i ni ?
takde maknanya...
budak-budak yang pernah i lead

dia mengadu kat i.. *errkk...menyoal kut*
"akak..orang yang berkening tebal
memang susah nak dipercayai ke?"
erkk...terkelu i
cepat je tangan i sentuh kening i
tebal ke kening i ni ?
asal pulak budak ni tanya soalan mcm ni?
haiyooo...



i rasa cukup sifat je kening i ni
tak tebal tak nipis..
yang sedang-sedang... =)

jawapan i :
"adik..sifat bukan melambangkan
peribadi..melainkan kita jadikan sifat sebagai peribadi"

tengok mata budak tu bergenang macam nak nangis
i suruh la dia berkongsi masalah
then she told me so many thing
dan dia kata sepanjang kenal org berkenal kening tebal
diorg stab her back
kuangjak kan ==!

tapi i percaya tak semua lah kan
bila i balik..i terpikir balik..
i terus imbas org yg berkenang tebal yang i kenal
hmm..sepanjang tempoh ni
lelaki kening tebal i ada jumpa
tapi tak rapat 
so i didn't know them well lah
ok..itu tolak tepi
but..maybe on 3 girl i kenal berkening tebal
ohooo....
yang i kenal tu lebih kurang je
budak tadi cerita
rajin tu rajin buat kerja
tapi mulutnya
masyaallah..kalah buntut itik
ngungkit sana sini
lepas tu jaja cerita dia sorang je buat kerja
*mata ke atas tangan di bahu*
kelass kau nyah
lepas tu kuat cari gaduh
semua diorg je betul
satu lagi talam dua muka
sebelah ni cerita lain,
sebelah ni cerita lain
hai sakit hati i
tiga2 penah kenakan i
oh my...haaa
dah-dah tak baik ngumpat

i percaya si kening tebal *upss..maaf..maaf..pada terasa*
*melutut cepat2*
tak lah semua yang macam tu
mesti ada yang baik
macam i cakap kat budak tu

"fizikal bukan jaminan pada peribadi ! FULLSTOP !"
makanya kalau dah org lebel
oag rupa macam ni
macam ni
kalau ada rupa macam ni tu
pastikan sifat macam ni tu
dikawal k


hasil ciplak dari en syazary sukor page 
*maaf tercopy paste pulak..maaf..maaf*
Bulu kening bertemu di tengah (bersambung) -
* suke amik pusing hal remeh.
* selalu kecik hati dan emosional.
* kuat berfikir sampai kepala tak boleh nak rest.
* kuat jeles.
* perlukan seseorang yang selalu bagi semangat dan kongsi masalah.
* suke membantah

Bulu kening tidak teratur dan liar -
* cepat terburu-buru
* kurang berhemah
* cepat terlibat dalam pertengkaran sebab selalu campur tangan
* banyak main2 sampai umur mencecah 30-an. selepas itu, pandai mengatur diri dan akhirnye berjaya.

Bulu kening lurus -
* gagah
* suke berdebat

Bulu kening melengkung -
* jenis pak lawak

Bulu kening tipis -
* tahap konfiden yang rendah
* tak percaye dengan kebolehan sendiri
* kurang berminat terhadap seks

Bulu kening tebal -* orang yang advanture dan suke mengembara
* susah nak setia pada yang satu
* banyak berceloteh






















wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

tersuka ? *nasihat buat cinta tak berbalas*


tersuka ?
well...mungkin ramai antara kita ni
alamakkk..terjatuh tersuka pulak kan
pernah rasa ?..haha
i have been that
and i feel so
"argghhh..what the =='' "
boleh pulak tersukakan
tapi tu lah
kalau ada org over caring sangat
tulah makan dia..heeehhh =D

iklan..iklan..haha =D


bila mengenangkan
budak gemuk tu...haha 
dia panggil i keding *tak senonoh*
tu i tag dia gemuk..
dadan uka *alololo omeyyy angat ^00^*
dia dah ada pilihan hati
so i have struggle on myself
ALONE !
what a shame kan ?
*sorok muka*
hahaha..seriously i got jealous byself
and i hate the girl..fully about her !
*tak memasal je kan*
tapi bila dah lama-lama
meluat pula tengok
entah..tapi tiba-tiba perasaan suka tu hilang
penat kut..tu sebab hilang tersuka tu


haha..tu la sebab ada kawan i kata
hati i ni kering la juga
sekejap je boleh hilang rasa
sekejap suka sangat..sampai terkejar2
karang tiba-tiba dah tak suka
nak tengok pun malas
hahaha..it not about love men only
kadang2 barang lah
siap buat screen dp lappy lagi
last2 bila dah mampu nak beli..
taknak pulak...
ahaiii...choiii


sometime..ada kawan2 i persoalkan
"hey si pulan ni dah sah-sah dia tahu si pulan tu ada si pulan
nak jugak kacau diorang
cari lah pulan lain
desperate sangat ape ?"

time tu memang i tak buka mulut la
gile hape ? nak kene bom mulut ke ?
kawan2 i kalau dah tak setuju
tetap takkan setuju
berhujah lah sepanjang lebar mana
tetap tak bersetuju punya

well i jawap kat sini je la
*ahaaa...i hanya insan yang kerdil..uhuuu T.T*

i have been their shoes
maybe not well like them
terlalu obvious mengejar
sampai tak ingat dunia
sampai lubang cacing mahu diredah bagai
yup ! adakala masanya
bila kita dah suka
kita tetap nak milikinya macammana cara sekalipun
even it never belong us
macam i...i try to been seen the best..
best then her girl to take his attention
sometime i copycat the girl
even i hate most the way she is
i still follow n copy it
to those yang berfikir like my friend
i nak tanya
did u think we like to do this ?
do you think this what we ask for our life ?
of koz not?
you know what sometime
ada orang yang tak pernah cakap sepatah haram pun
sekali imbas je pandang
tapi dah terjatuh suka
plesss...dont just judge without you feel and find out
how suffer they are ok


to those yang pernah use the same shoes
alamak tersuka pulak tu
keep strong your heart
and most importantly
think with your brain bukan hati k
ikut hati MATI..
ingat tu
belajar buka mata
tengok mana lebih baik
belajar buka mata
tengok keburukan yang akan melanda 
if u with him
yes ! cakap senang lah kan
i have been there !
hati kau kering ! boleh la !
did u think hati kering tu semula jadi ?
hanya i je ada hati kering ?
just made satu bahagian kat hati u
yang u boleh tolak something
belajar wujudkan bahagian tu okengg ?!
memang susah..i akui..
but make a step
even u have to cry and scream
just step on oke ? 
then lama2 insyallah
u will be strong and jadi mcam i ^00^ huhu
hati kering sikit kut..haha
buka muka baru !
yeah ! u can do it !
keep believe on yourself oke














wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

gwiyomi


nah !
kepada yang belum tengok lagi
eheeeee


ni yang versi melayu punya
nak yang korea bagai search sendiri ye ^_^
omell kan *omeyy angattt ^00^*
hehehe
seriously i fall in love lagu ni
ia sangat comel
what i can see la
pandangan orang mungkin kata lain
umm..i ada scroll comment about dis video..
ada lah juga yang comment
"naik menyampah"
"sibuk nak ikut kafir lahanat" la
apa la, macam-macam la
yes and yup
it from korean
kalau selagi tak langgar syariat
tak perlu la kut nak dipersoalkan..mungkin?
seriously yang gangnam style and sharlem *whatever it name*
i langsung tak tertarik
yup...klau itu nak dipersoalkan
move on!
i give a green light
tarian dia memang *tet*
so pengikut tarian dia tu memang tak patut la kan
tapi yang gwiyomi
i still can get kenapa org nak mempersoalkan
sebab lagu bajet comel ?
so ? are you got a problem with that ?
kalau diorang bajet comel pun
it just for fun
common la !
anugerah ALLAHkan
bersyukur je la
but i think maybe
orang yang comel tapi kurang comel *eh eh*
hahaha..
boleh la comelnye pun
tapi peratus dapat - comment tu berkebarangkalian
kalau teringin buat video tu
maybe better privatekan
just show to those suppose to be
haha..i have learn the step and meaning of the song
so i think i gonna to to someone
hewhewhew... *^-^*
that all..thank
^_^






















wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

cerita picture #4

cerita kawen ???


ok..poyossss
hahaha...tapi ini serius k
ha ! jangan ingat lelaki je kene kumpul duit kawen
pempuan pun lebih elok+sopan *ecececece*
kumpul duet kawin
dah ada calon ke i ni? siap kumpul duet kawin bagai ?
choiiii ~~~
takde lagi *alaaaaa*
haha...insyaallah ada tu tinggal nak *pufff* muncul je
sebab tu i dah start kumpul duet kawen
yeah semangat ! semangat ! =D *keke*
i ni memang jenis berpandang tu sampai ke iceland tu
jauh gile...
so gara-gara itu muncul la tabung dana ni
jom kira berapa dah sekarang nilainye
i baru lagi kumpul...6 bulan maybe *wohooo*



setelah dikira-kira
nilainya semua RM 38.50
kenapa semua duet syiling ?
ohoiii~~ni duet sisa2 beli apa2 je
hahaha...nampak tak...secara tak sengaja je idea ni muncul
bila perasan hari2 dapat duet syiling.
kenapa nak kumpul duet kawin bagai?
perlu ke ?
suruh la bakal laki ko je tanggung nanty
ohoiiii~~~
INGAT! : 
kita kawen ni sebab nak saling melengkapi
saling mengurangi beban
saling bantu membantu
jadi kenapa awal2 lagi
baru nak kawen dah beban suami dengan kewangan kan
"ala..nanty kawen makan lah bihun+sirap je
bersederhana kan sunnah"
yeah ! i memang setuju..
setuju sangat !
tapi kalau makan bihun+sirap je
tak macam kedekut ke
lagi2 era moden ni..
kenyang ke orang datang makan
asal tak kasi donat je sorang satu? kan?
bersederhana tu maksud dia
jangan sampai berlaku pembaziran
contoh dia, ajak 500tetamu je
tapi masak sampai 2000orang nak datang
atau
makanannya cincai bacai je
tapi, pelamin RM 10 000
hantaran, mas kawin
pergghhhh..macam boleh pergi haji tu
tapi kalau memang kedua2 pasang tu
nak berhubung pun guna surat
bihun+sirap tu dah cukup bagus lah
tapi kalau dating pergi pavillion
hari2 dating..beli ini itu..
takkan lah bihun+sirap je
kalau kira2 duet korang guna time dating tu
lebih dari duet korang jamu tetamu tu
dah lain bunyiknye kan
eh, eh, eh kan dah mula nak berceramah
ok kembali ke pangkal jalan
duit2 lebih i tu
dari i merepek2 beli benda lain baik i guna untuk kawen nanty kan
boleh la nak grand2 sikit
tapi tak membazir..INSYAALLAH
dan yang pasti..insyaallah...
i tak bebankan bakal laki i nanty
huhuhuhu *senyum pulak i tetiba sorang2 ni*
kita mudahkan si dia insyaallah si dia akan mudahkan kita
amin
doakan jodoh i cepat muncul
dan dia seorang yang boleh pimpin i
i taklah meninginkan yang pakai jubah,mengaji 24jam
tapi i nak yang sedap mata memandang
pandai mengaji, solat 5waktu 
mampu sedia keperluan i 
*keperluan dengan kemahuan lain ye..take note !*
tu pun dah cukup
amin
moga2 semua pun dapat 
suami isteri yang macam i ingin kan



wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

cerita picture #3

sedang i dengan kawan2 i berjimba2
hari sabtu lepas
kami telah terjumpa dengan tidak sengaja
si blue men ni

kawan rapat i time asasi..
eh, eh..sekarang pun =D
time ni otw nak ke low yat dari pavillion
fuyoohhh..pavi tu
eh-eh takde makna nye..kiteorg bershopping sana
kalau i anak jutawan pun takde makna nak habiskan duit
beli barang ntah pape..harap mahal tapi standard sama macam yang murah
kami ke sana settlekan nama diblacklistkan celcom
kuangjak kan?
kawan i tu kene tipu dengan simcard tepi2 jalan tu
makanya bahawasanya beta memerintahkan
janganlah sesuka sesuki amik barang free
lagi mintak no ic dengan ibu anda
sekian
melayang RM94 dia
i pun balcklist juga sebenarnya
sebab i terminate broadband i tu
tak bayar balance dia lagi
haha..membazir wooo..i jarang guna tapi bill on going
lagi pun line dah la takde
so i terminate je lah
nasihat i nak guna internit senang guna u mobile
kalau boleh elak guna celcom lah
bukan i nak burukkan tapi nasihat ikhlas dari i
nak dengar or follow terpulang
sekian

kembali pada gambar
si blue man tu adalah chinese okeyh
ke i sorang baru tau
ohohohoho..itu memalukan
haha..i mati2 ingat melayu selama ni..goldman redmen semua colour men lah
rupanya cina
kuang2..nak amik gambar RM2














wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

cerita picture #2

ini adelah en ted
yang direquest
si kawan baik i tu
En Adam
apa korang rasa tengok patung i buat ni
ohoiiii~~~ seram kan?
hahaha...semua yang tengok patung ni diam
lama2 baru diorg bersuara
"ila dah macam patung yang sihir orang tu
tinggal tampat gambar je"
kekekeke..i ingat i sorang je nampak macam patung cucuk jarum tu
sebab i ada gaduh dgn sekor mamat ni
dia ingat i jenis diam, lembut2..ala2 gadis melayu terakhir gitu 
*achummm..terbersin plak ^00^*
boleh la nak cari pasal..ingat i diam lah kan
sekali i dah bersuara tahu la kau...
i tengking lah apa lagi
balik dengan hati berbara2 buat benda alah ni
jadilah macam apetah ni
alololo~~maafkan sayer en adam..
nanty i buat baru ye
sebulan/duabulan akan datang la jawabnye siapnye pun
^^Y peace no war
#owh lupa ! i pun baru pandai mengait dalam 2bulan lepas la
makanya maaf, i tak amik upah..
penat woo..buat benda ni
#dah ramai yang mula minta tempah kat i..ohoiii,,, maaf2 diareject
xde masa+tak mahir lagi

wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

panas baran ?

i akui diri i tak la
ketahap panas baran tu
tapi i cepat naik angin
dari kecik lagi
tambah-tambah benda yang i nak sangat or nak sngat buat
tapi kena halang
ataupun adalah mulut
yang mintak jahit menomen memerli
yang menyakitkan hati
kalau membangun takpe jugak
sejak i masuk sekolah menengah
yes ! i had try so hard kawal perasaan i
"jangan cepat terasa"
itu yang i semat paku kat otak i ni
tp tu la
ada kala terbabas juga
lagi2 time mula2 nak kawal
macam-macam pulak dugaan mendatang
time tu form 1
apa lagi dengan penyapu i hulur betul2 depan muka guys tu
then i keluarlah ayat power i
haha ! i sendiri pun dah tak ingat
apa i merepek time tu
tapi kompem lah budak laki tu
akan ingat i sampai mati punya
haha ! dasyatkan kalau gerak sikit je penyapu tu kedepan
memang sentuh la muka dia
haissshhhhh...dugaan
rasanya lepas2 tu takde lah kut i buat canggitu lagi kut
rasa bersalah pun ada =(
lepas tu 3tahun..alhamdullilah
dapat la juga kawal panas i ni
kalau sakit hati sangat, senang je  !
takyah je layan orang tu
tapi datang lagi ujian
kawan tikam kawan pulak
alamak aiii dah nak ok dah..heyh
apa lagi terus i pergi serang la orang tu
eh,eh,eh takde camtu
mula i tahan lagi..cakap senyum2
tanya elok2 apa masalah dia
sekali dia bagi jawapan buang masa
jawapan buang masa tahu ?
jawapan yang macam mintak penampaq tu
*ok bertenang..bertenang*
apalah naik angin lah i
semua kata cacian *eh,eh,eh..suara najua latipp pulak dah*
i hembur kat dia
declare war *amboih..amboih..haha*
ye la kalau dah tau duri buat apa simpan dalam daging lagi kan
sejak hari tu let say goodbye je lah
takdenye i nak tegur2nya
selagi boleh elak jumpa dia..selagi tu i elak
kemudian masuk la ke alam uni i ni ha
oohhhhhooooooiiiiiiiiii !
muncul lah macam2 perkara yang menyakitkan hati i kat uni ni
lagi jejantan yang beruniform tu
alamak i pedih je ulu hati i ni rasa
mana tak dia ingat
i ni budak awam
boleh la nak ikut suka cincai bacai hati dia je
hello ! salah orang lah u all
ok, satu lagi perangai buruk i keras kepala !
kalau i dah cakap A jadi maksudnya i memang nakkan A
tak kisah la B tu elok ke baik ke mahal ke whateverlah
i TETAP nak A
tapi kalau ada gatal2 tolak i ke B ke C ke Z ke
tahu la apa akibatnya
ko ingat i diam2 lembut2
selama ni tak boleh melawan
salah orang la cik abang
kalau dia main kotor, i akan main jauh lebih kotor
*ok...emo kan i*
haisshhh..serius susah gila nak buang
naik hangin i ni
jumaat lepas
adalah i mengamuk hamun guys
sebab tarik i sesuki sesedap rasa dia je
masuk group i
dia ingat dia ic dia kadet
i takut la..xde maknanya..
sory..bapak i pun bekas askar takde pun terliur kuasa sngat
then dh abis hamun
i jumpa lect pula
luahkan semua sekali
kan ko kena balik
*upsss..sory*
ok..sebenarnya i memang rasa bersalah
then i dengan rela hati minta maaf personal (sms)
tapi dia tak balas
haih..angin semula lah i
dah la banyak kali dia cari pasal dengan i nak ngada2 pulak
at least balas la "k"
kuangjo2
serius ! menyesal i sms dia
sekarang untuk buang marah i,
kawal marah i
i belajar macam-macam kraf tangan
mengait, origami
segala bagai la
so bila marah i ngadap benda alah tu semua
tenang sikit. ^_^
who had tip to control it..ples share
mana tahu ada yang nakkan tips kan
tip i kat atas tu je la
takpun sejadah la jawapnya

wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

origami bunga


setelah puas mencari cara mengrelexkan otak
yang dah rasa macam tepu ni
inilah hasil tangan
yang menghilangkan beban kat otak ni
terimakasih banyakss
en. google
sumber inspirasi i

it a simple thing to
but hasil dia chantek kan













amacam ? cantek kan
ceh puji diri
haha














wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

conteng picture #1


haha =D
amacam ade gaya
tulisan bakal ISTERI doktor tak
=P




tetiba rasa nak bakal ehem *alahai sakit tekak pulak*
doktor..eh, tak pun engineer
eh,eh,eh *haha!*
ini sangat mepoyo !
^00^
apa-apapun wishlist kan
kekeke

encik doctor <3 <3
ok
ini melebih kan
haha =p
#bila lect membebel takpaham
maka jadi kelas senilah jawapnya
^00^
maafkan sayer


salam pagi #senyum
jangan lupa brekpes semua ^^














wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

tribal shawl only RM 14/1pcs and RM 25/2pcs

Sale ! sale ! sale !
Kepada peminat tribal shawl  kat luar sana
Jangan lepaskan peluang
Grab it before late
Clearing stock !
Siap cepat dia dapat
1pcs = RM 14
2pcs = RM25
Pembayaran terus ke akaun saya : 
SITI KHAULAH BINTI AWAI
0610 007997 52 5 (cimb)
atau
06111 41 0000 2695 1 (BSN)
Selesai sahaja pembayaran boleh segera contact saya di no 013 3131665
Insyaallah shawl anda akan saya pos secepat mungkin =)





22 E _out of stock !

22 E _out of stock !

22 E _out of stock !

22 B _ available

22 B _ available

22 B _ available

22 C _ available

22 C _ available

22 C _ available
22 A _ out of stock !

22 A _ out of stock !

22 A _ out of stock !

22 D _ out of stock !

22 D _ out of stock !

22 D _ out of stock !



*stock akan di clearkan sehingga 15 April ini sahaja
cepat ! cepat ! cepat ! =D














wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

Happy Apple