welcome..take a tour..but don't forget to follow and do comment. give some footprint to me do follow u too =)

hey i'm nuffnangerrr

mr. h12

Buat cocktail cepat senang dan mudah



harini i nak ajar u all buat koktel yang sangat simple
lima minit siap ! klau dh expert tu 3 minit cukup !
kalu tetamu u all datang
boleh hidang ^_^
kelass kau haaa
ok kita masuk intro jap ye..
firs time i buat koktel ni time foundation sem3
time tu subject I tu wajibkan project in class
so I pikir-pikir buat koktail lah
but time tu I tak tahu pun nk buat macammana
dulu time form 3
ada member I buat
so, cepat-cepat I dail no dia
but…malanghye it a secret resepi
so I move on google search je la time tu



last-last I jumpa juga !
I ada la juga Tanya kawan-kawan
then diorg kata buat koktel tu leceh
kne masak-masak la, apa la
itu I heran teramat sangat
resepi I dpt tak perlu masak..main campak-campak je

hmmm...
ok..lets proceed to the step
bahan-bahan yang diperlukan :
satu tin susu cair 
carnation (susu cair lain pun boleh guna..tapi ni yg paling sodap)
buah-buahan dalam tin tu (yang mana-mana pun boleh..asal halal !)
laici dalam tin (kasi lagi sedap)
nata de coco (*pssttt jangan beli yang tin…nanty rosak rasa)
dan buah-buah segar dipotong cantik *ikut sukati korang la* (xde pun takpe..ini sekadar mewarna warnikan koktel anda)


dah ade kan bahan-bahan dia
jadi tinggal campurkan je
then tadaa~~~

hasil tangan i (decoration strawberry and blackberry)

  
Jadilah koktel!
wait ! isi dalam peti dulu tau
kasi sejuk baru sedap ^_^




sekian saja resepi dari dapur ila














wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

5 comments:

xila dot said...

simple and easy!!

Nieyxzha Hassan said...

suka makan cocktail ^^

Khaulah Awai said...

@xila dot yup easy sngat !
@nieyxzha sedapkan ? yummy !

Muhammad Faiz Mohamed Saaid said...

simple dan menarik, tentu sedap

Khaulah Awai said...

@muhammad faiz yup..i selalu buat function selit cocktail...memang licin punya...siap budak2 jilat2 bekas cocktail tu..have yourself enjoy it..try-try...haha...kalau ada function nanty i jemput ^^ kasi all of u try it ^^hehe

Happy Apple