welcome..take a tour..but don't forget to follow and do comment. give some footprint to me do follow u too =)

hey i'm nuffnangerrr

mr. h12

BUKIT TINGGI (Berjaya hill resort)




harini i rasa rajin pula nak update pasal tip cuti i
JYEAH  !
tempat cuti dalam negeri I dibesarkan
tempat I kesat-kesat hinggus
kejar sana-sini

WELCOME to PAHANG *clapclapclap*

harini I nak bawa u all kenali bukit tinggi
yang berada dekat dengan genting sempah
dekat je dengan KL
kalau dari kampus I tu pun
yang dari sungai besi
dalam sejam boleh sampai
dari tempat I korek-korek cacing time kecik tu pulak
kampung chenor, temerluh
amik masa 2jam lebih



I dah penah ke bukit tiggi 3 times
1st time dengan family
dan balancenye dengan kengkawan kampus
kat sini you all boleh la tenangkan jiwa tu
lagi-lagi yang belajar macam i
otak dah cramp kan belajar
take a break la kejap dear oii
boleh tenang jap


ok kat sini
kalau korang bolehla nak bajek luar Negara sini
sebab banggunan dia bermotifkan rom (colmar tropicale)
dan ada Japanese theme place lagi !
tak payah keluar Negara beb
kill two bird with one stone
dua tempat tu





bayaran masuk ke sini
RM12 untuk satu kepala *for children I tak tau..maaf T.T ..tak pernah bawakbudak2 pulak*
kalau korang datang bawah pukul 5 half price
tapi Japanese theme tu sebenarnya sepatutnya tutup pukul 6
I tau pun sebab the latest trip aritu sampai lambat sebab jem teruk
tapi enjoy..half price kan
sempat je I round2 japanese theme tu
then turun pun after6
hahahaha..takkan la pak guard tu nak halang kitewng keluar kan
nak tido dlm tu hape ?
so don’t worry la meyh

here we in japanese village :
























then yang colmar tu pulak 24 hour open
sbb banggunan2 tu hotel…
check it out our picture
































nice rite ?


ha…ni kat colmar tropicale
kat bawah jambatan
nice kan ?
I ni pantang nampak binatang
habis I hempuk
sampai menjerit2 angsa tu
kekekekeke









*gambar dengan kengkawan je ada..yg family lebur bila lappy kne setupsemula T.T*

actually banyak lagi tempat dalam ni
ianya sangat luas
tapi tu la
kengkangan masa satu
tak tau jalan pun yejuga
duit pun satu hal

katanya sini ada tempat kuda riding *ha..kasi rojak je bahasa kau ila ==’’*
temapat kasi arnab keldai makan
botanic garden
dan macam2
yang tu mohon maaf ye
korang try2 la skodeng2 internet nak tahu lebih lanjut
ok..peace yooo ! have a nice trip !




#upssss…lupa nak pesan jalan nak naik atas ke bukit tinggi ni sejibik macam ke Cameron
kepada yang tak tahan tu nasihat I bawa banyak2 plastik…satu lagi check betul2 minyak tu
kita nak mendaki tau..brake semua service tau..kalau rosak kat atas susah
jalan sempit..tak ramai orang pulak tu..senyap sunyi…kepada yang tak tahu jalan gunalah gps
kalau takde gps..nak hire pemandu pelancong…boleh…ade…sapa kata tak de
I kana de..jemput I kat sg besi..i drive bawak korang ke sana..tapi hulur2 la dlm rm30
hakhak >.<





















wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

No comments:

Happy Apple