welcome..take a tour..but don't forget to follow and do comment. give some footprint to me do follow u too =)

hey i'm nuffnangerrr

mr. h12

Medan kami datang !


#mohon maaf mungkin penulisan ini akan menimbulkan ketidak senanggan hati sesetengah pihak
namun ini merupakan pengalam sebenar tanpa penokok tambahan sesedap rasa cerita ye..maaf kepada pihak yang terasa...MAAF !
#keduanya, post ni dah lama tertunda dipost..maka dengan itu maaf sekali lagi =(

ok..last year
kami anak beranak...
*macam i ade anak-anak ada laki..bwak jejalan je kan ==!*
pergilah melawat si abang di Medan
dia belajar kat sana
nun jauh diperantauan
*sob!sob!teman rapat i tu*

7members family concern the airplane
kiteorg naik MAS
*wah..kaya kau ila !*
BUKAN ! ==
time tu bapak i
cadang nak pergi secara mengejut hari ni decide lusa nak gerak
gila kau !
amek kau ! MAS la jawabnya !
sebab dia kata price time tu
AIRASIA sama je harganya lebih kurang MAS
better amik MAS
puas hati
jadi kami hanya menjungjung perintah
naik apa saja yang diperintah! HAHA
DEABAK ! DEABAK ! DEABAK !

tiket i
malaysia airline

1st time you all naik kapal terbang ni..hahaha
dari I sampai adik bawah2 la
baru 1st time naik benda alahni
well…kesian kan..?
sedih.pedih.medih


we really enjoy in besi terbang tu
NICE n ENJOY !

uih xde (bongsu) merajuk dpt seat sorang2


hye land !
tapi..sampai je kat airport ==
what this ?!
my first word in bumi medan
seriously macam naik mesin masa…

medan 'gate' to out ! time ni terbahak2 i gelak macam makamah u  all
kat sini jugak la i kene marah..huh !


kalau kat klia tadi..perghh…
dgan tempat menunggu yang class kau
then tak payah susah2 nak naik turun tangga macam kat medan ni
==!

this klia way to take your seat in air plane


then..time nak lepas emigration what the hell
I kene marah dengan pak guard
then suka nenek moyang dia..
tarik tangan I then hempas kasar atas scan print finger tu
dalam hati I ni panas la apa lagi
babun punya satpam
dah la marah-marah I main pegang2 pulak… s*** !
reason I kene marah
sebab I tak paham system scan cap jari diorang tu
“empat jarinya neng..empat jarinya”
tergaru-garu la kepala i..
empat jari apehnye…
kat klia tadi takpayah berjari..scan passport je
leceh betullah !
rupanya selain dari ibu jari..
memang tak boleh ckap baik-baik
then tunjuk guna jari sendirikan ?!
*haiyo ! panas2 !*



itu baru satu..
keluar je airport..
wow ! memang perubahan zaman
I’m back forward
mamat2 indon kat situ cuci mata kat airport
pantang perempuan cantik..seksi sikit
bersiul2 la..then datang dekat2 apetah diorng bisik kat pempuan
memanglah KAN !





dah la tu cakap kasar2..main langgar2 je orang
ingat ape ha..? tiang ?!
muka I time tu memang dah kedut berpuluh ribu dah
dalam hati dah panas..
macam-macam dh sumpah
you all kalau tempat I rasa apa u all buat..?
huh ! hate to remember that again !


then abang I datang dengan kawan dia jemput kiteorg
fuh ! terlepas azab !
time tu senyum memang paksa la
I ni kalau dah sakit hati
memang moody la..
jawab pun nak tak nak la


bagi yang nak datang Medan nasihat I banyakkan bersabar
then jadikan semua yang I penah kene sebagai langkah berjaga-jaga k
then haritu jugak kami berjalan merata2
sebab tak lama pun kat sini 2-3 hari je..
sekadar melawat abang bagi support morale sikit kat dia
macam2 tempat kiteorang pergi..



sebelum ke mana-mana kan
perut kan penting kene isi dulu !
well…kat sini kalau nak cari makanan halal..
abang I cakap cari kedai orang minang
sini pakai tudung tak semestinya islam tau
lagipun diorang kawin campur
Risau juga halalnye kan


a big luckly
abang I dah masak tempat medan ni
time masuk kedai tu
terus duduk tau..jangan nakke tempat makan banyak2 tu..
nanty lain pulak diorang pandang


then diorang mulalah menghidang
penuh satu meja dia isi lauk !
caution ! kalau korang sentuh je lauk dalam pinggan tu
means korang dh makan..so kene bayar
jadi jgn pandai2 cubit ni sikit tu sikit
semua kene bayar ikut kuantiti dalam pinggan lauk tu..even cubit sikit je
so piker betul2 mana nak makan sentuh yang tu je..habiskan!
jgan bazir tau..tak baik !


then teruskan ke perjalanan
sepanjang perjalanan ke destinasi2..
rumah-rumah tepi jalan dia..yang besar yang macam rumah teres 2 tingkat tu boleh kira je
then
YA RABBI ! dia punya hon kereta
tak henti2 berbunya
sana sini hon je
laju gila diorang bawak
sini takde traffic light n encik2 polis kat sini
takde nye diorg takut
siap hon suruh ke tepi lagi kereta polis yang bawa perlahan
memang lah
berISTIGHFAR je lah I dalam kereta tu
memang bahaya diorang bawak ! SANGAT !


korang mesty tertanya2kan apa benda bulat kat atas bumbung tu
tu antena namanye k





danau toba
MASYAALLAH it really GREAT !

tempat-tempat yang I lawati termasuklah Danau Toba , Berastagi dan pelbagai lagi
serius I lupa nama tempat2 yg I pegi…
*maaf T.T*
yang pasti kalau korang nak shopping sini
BERJAGA-JAGA !
diorang kalau orang asing…
diorang tipu..
kasi harga mahal2
kalau boleh bawa kalkulator tu
senang nak kira2 time jual beli..bandingkan harga Malaysia
setakat sama harga
cakap je kat diorang..
setakat barang tu boleh beli Malaysia je
haiyo !
kemarahan I berganda bila diorang tipu i
I tertipu dengan dikenakan harga tinggi
time tu naik lah nama en khinzir
sakit betol hati !
time tu abang I layan kawan2 dia so I shopping sorang
then kene tipu..
GREAT !!!!

OK…let proceed
kalau u all ni pembersih
memang lah u all akan huh! Punya
setakat air longkang kat sana yang perghhh tu
buat basuh muka je beb !terbaik !
sampah ? kalau korang tak jumpa tu memang tak la jawab nye…sana sini ade je sampah



pasal masjid pulak
sini ramai kristian
gereja kat sana macam masjid kat Malaysia
bersepah-sepah
masjid pulak bapaklah susah nak cari
tapi serius kalau pandai cari…
cantik gila masjid diorang…kawasan dia okeyh..masjid simple..but nice! ^_^Y
permandangan sekitar masjid






then tandas diorang pang wc (wecee, wesee?) 
ntah apa lah diorg panggil tapi selalu tulis WC kat dinding nye…
perghhh..berlobang2..

siap ada yang besar muka i
memang lah !
konklusinya…nak pergi sana hati…sana  (bukan nak mengata but reality)
bersebalik dengan Malaysia
and sehari je I kat sana..i really miss Malaysia
rasa nak nangis ! damn love Malaysia so much
rasa bertuah gila dapat duduk Malaysia
kepada yng teringin nk ke sana..tanpa mengalami apa yang I alami..
I boleh mintak tolong abang I guide korang
INSYAALLAH…
tempat kiteorg menginap disana
sebelum lagi banyak masalah
we choose 3star hotel sebagai tmpat tido !
n there no iron ! hah !
alhamdullilah selamat pergi dan kembali !





dear MALAYSIA…seriously I LOVE you !





















wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

No comments:

Happy Apple