welcome..take a tour..but don't forget to follow and do comment. give some footprint to me do follow u too =)

hey i'm nuffnangerrr

mr. h12

Holloween Festival




Hello hyep annayonghesayo peeps..so long not been seen me rite? Hohoho lately ni buzy sngat meyh..too much study activity that stolen my blogging tyme..so sad T.T huhuhu..mesty dah ada yg rindu I ni kan..haha perah santan sngat ^..^ .

Ohkayh ohkay let proceed… because I had attend the super duper ohsemmm nuffnag activity so then I think I had to update my blog yang dah berhabuk hapak ni ha…seterusnya try to win something that nuffnang offered..haha ni bukan tujuan asal I post benda alah ni ha..mmg i dah pikir malam event tu to update blog yang dh mcm berkabung ni ha…ok intro too much too long kan..ok party yang ila attend yang nuffnang create is #GSCHorrorFest sempena Hollowen day!

The most event that I had dream since small…auchhh ! thank you very much much Nuffnag! Churp churp ! and GSC for this Super Triple Duper Ohsem Event… you all do a very good Job..big Muah muah from me..seriously enjoy so much much…Kehebatan kamu semua! Over angat I ^..^ haha
To those who love much much Horrow film sorry to say u have lose a great event ever..haha. But don’t worry I had heard that yang they will do again for next year..quickly! save the date! Free your time on hollowen month.If there your rezeki to be there it must be so great!
First, the best thing is EVERYTHING IS FREE! Just need to spend for transportation to be there. Yang I attend ni GSC dekat One Utama..so cincai cincai dalam RM 25 jugak perabis. Tapi serius sngat sangat berbaloi. Okayh bawah ni Movies that we got for the GSCHorrowFest..

Movie Marathon - Steven v2

Yes! It a 3 free movie ticket and it a marathon movie! Great kan and someone had said to me “SO CRAZY LAH SEMUA NIH!” haha..whatever lah as long I really enjoy it. And the most thing why so many my uni mate member said I’m so crazy is tomorrow morning we had exam..haha gila kan i? actually I hampir2 nak burn je but I think I will have a great regret and last2 I pergi juga last minit. This what I wanna to be when there but last sampai sana there already makeup booth so I tak jadi lah being like this…
1st option preparation

2nd preparation *and my friend chose this and i agreed to be there with this*

this i be at there T.T *muka tak puas hati*

And here I am after makeup..haha seriously after make up my mood fly away..so moody lah..the reason is the girl who paint this said she will make me look scary and I'm so exciting to see the result..but then I found myself changing to Johnny Depp female version. So steghesss! Sherammm sangat kak oii..mmg hilang lah mood..haishhh..then elok elok after my make up finish we are called to get in the hall..ok we’re in hall 2 #nuffnang place..while the churpies in hall 3..ok I’m so jelous with their photo time..the take picture with all ghosts’ but us only us..okeyh so UNFAIR tsktsk T.T

IMG_0757
nuffnag hall *spot me.yeah!*

APanorama1
churpies hall *okeyh amat-amat jelous!*

When I entered in movie hall..oh okeyh forget to imaging the place to all of you..ok the place had been crowded with all people there look like ghost by makeup effect and organizer had hire a few people being ghost..and they had do a great job by acting like a really ghost..Seriously they bring the character so real. And the GSC employee is in ghost makeup too..so the event is so alive! Sampai kawan yg I bawak nearly to cry when the ghost come and test her. Sian amat amat! Ok sambung cerita when I come in the hall..the worker try to test me with the boo sound and their scaryface..ok they got wrong timing..i baru habis moody with my makeup…with selamba badak..i look at them and said “tak takut pun lah” with serious face..haha.then they covered “eleh..sapa nak takutkan..saje je” haha ini semua angkara tukang make up tu. Salahkan beliau! Haishhh my mind in that time just thinking to bite bite her je…haishh sakit hati mak ni ha…grrrr

nuffnag hall *the night it was our's!jyeah.VVIP sngat!*

our emcee

in hall *seat depan T.T*

so clearly to watch them *seat depan kan -..-!*

the wave of blogger and nuffnag's *owhkayyy ramai tkmasuk lg*


This thing what I got while registration..great rite? 

it a candy! and it so delicious *yummy!*

what i got at the night

so exciting after get the passes


And we got free popcorn and mineral water..actually we had arrive so late in 6:30pm and the event started in 5:00pm so we had miss dinner that they hve served for us..and ini je I sempat cekau while waiting for makeup turn. Cupcake pun jadilah lah kan.

cupcake yg sempat dicekau!

my popcorn and mineral water i got

Here the dinner that we miss out..and this photo I stole from other..rugi sngat sebab sampai lambat..it all traffic jam fault..Hating it too much! urhhghhh

IMG_0545
eyes from fish ball *so yummy!*



 Nah! Picture of me with the ghost yang sempat I amik. *ghost2 lain merayap , can't catch 'em*

rigor mortis ghost

2nd sight ghost maybe? haha kompius den

 This the decorate for the event to look more alive..

in front of door in rigor mortis haunted house

docoration haunted place


insidious 2 look a like in the house movie



And thist event end it 2:ooam…and i enjoy so much..and tomorrow morning while in hall examination..of course my head only thinking the event.. and my mind so zero..haha nak sngat pergi festival hantu amiklah dgn kepala hantu…haha 

angain! NUFFNAG , CHURPIES , GSC you all done so great job... Stay cool with the coolest event..thank so much.. Really enjoy that night =)

For those yang tak join and berminat to watch this three movie..here some great thing u can get if you going to watch the movie: 

  • The first 50 customers daily will receive a free Surprise Box with every 2 tickets purchased

  • This promotion is only valid for any of these 3 movies: Rigor Mortis, Carrie and The Second Sight

  • The promo period is from 26th of October 2013 to 10th of November 2013


  • Correct GSC_SpookTober_PromotionOffer_580x920px


    good luck..and have fun!


















    wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

    burfday gegirlsss



    22 august 1993.tarikh yang bermakna dikongsi bersama dua kawan ila.sorang schoolmate sorang university. how a big lucky rite..heee...Syukran ya rabb for this big gift for me.two person sharing this date and being with me no matter what.ok sebak *sedut2hingus*.
    even kteorg sharing same date tapi ketiga2 kami memang lain nature behavior. sorang macam ni sorang macam memang berbeze. but perbezaan itulah kemanisan. perbazaan itu pelengkap antara satu sama lain *cewahhh* BUT still it SERIOUS n REALITY thing ^-^


    ok let me introduce them one by one. Firstly my schoolmate. i had found her since standard3 tapi still tak rapat mana until darjah 5.bru lah rapat n sambut birthday sesama. =) here she goes :-


    NURUL SYAHIDA BINTI SALIHIN
    kesayangan dan kadang2 kegeraman hehe

    time iftar ramadan haritu *latest pic*
    meet after get Universiti *teacher house*
    time muda2 *cewahhh* form5 how schema am i =|

    kami sampai sekarang still connected. but she a little bit shy.malu konon *puihh* hikhok =00=. Now she continued her study kat Uitm jengka. dekat je dgn our house mcm kata ustazah kentut berbau punya sampai sana hikhok ^00^. but she the one who so bz-bz susah sngat nak keluar.raya aritu pun tak sempat jumpa =( tau la amik pengurusan teknologi pejabat, nk jd PA. i wish u could be PA PM..muahahaha bru lah i glad u not with us time lepaking. bz yg berbaloi hewhew..this the girl that selalu i bergaduh.byak songe selalu cari pasal tapi tak reti serius. seriously. my whole life xpernah nampak beliau srious.the funnies in class.everything she made satu kelas gelak punya. the most funniest one dia bolh gelak time presentation sorang2 sbb segan katanya..serious gelak sorang2 lama2 depan cikgu..fail lah seda fail..hahaha

    ok here my esey wishes for here :

    harini harijadi cik kadang2 kesayangan saya kadang kegeraman sya..dah smpai cecah angka 20 ni harap bebeno lah beliau makin mature dn bertambah IQ beliau.bhahaha. sempena ini koi doakan terbaik lah untuk aok dunia akhirat.kawin jgn lupa ajak boleh buat skali.phewphew ^00^.semoga cepat2 dpt kerja after belajar, bleh open table woi hahaha...btw thank a lot for what have been u give and sorry a lot for what shit i have giving..today is your smile day..keep smile what matter what..datang umah sanah ahad ni koi belanja makan..haahahaha... Happy 20 birthday kesayang oiii ! =)
    iklas dr sya,suami dn anak2 hikhok ^00^



    next person is:
    SITI JULAIHA BINTI JAMULIDIN
    kesayangan juga
      


    this person sangat sopan santun. so not many thing to tell but we're roomate time asasi muda mudi dulu *aummm*.selalu buatkan i air time brekpes or minum petang.so sweet rite.me n her sebenarnya sebelah katil and got know sharing the date time i isi borang, one week after being rumet. for me she is brilliant girl haha..selalu dekan wooo.seorg sngat rajin.note warna warni bhai lengkap lg tu but sngat malas isi borang2 biasiswa.how wasted.klau dia mintak sah2 dapat dean list every sem kan. the most thing is she love too much en. miaw.ok. it both of them but me *roar* can't even close to en. miaw.gely =|. here she goes :-
    with uniform for classes
    us when asasi
    give signature to em *so retiss us*
    time jamuan.sesama buat cocktail *latest pic*


    here wishes for her:

    happy birthday dear. panjang umur dan happy selalu. may all ur dream come true. let be friend until jannah =D.thank u and sorry for everything. love and hug from me



    so pendek kan =( do no very well to say what lagi.sbb sejak tak sebilik jarang sngat bertegur sapa.so a bit awkward mungkin. but still love her until end.thank a lot darl for being star for me.=) kiss kiss =*



    doakan kami akan bersama sampai bila2 ye =) me love them so much.my two little star =))

    happy irthday to us...fuhhhh *tiup lilin* and wishes for my life n them..amin..

    one of my wish..get another same date person in my future worker place..hikhok ^00^...aminnnn!













    wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

    Rayeee





    Heeee…acaner raye korang? Sonok? Get interesting story? Let share meyh..heee

    Ila tahun ni raya 1st kat Pahang. Place I growth up. Senghonok amat ^00^Y. 1st time kut…selalu raya Pahang time raya ke4-5-6 gitu lah. Well kampung Ummi kat perak. Ikut Lady Boss balik raya la. Jd raya kali ni little bit different lah sikit. Countdown malam takbir, berIM sakan dengan kengkawan. Macam2 lah..yang pastinya best! *jakun kejap*

    Padahal rayanye sampai pukul11 je pastu dh gerak balik perak. Sad me =’(. Tak sempat nak reraya kawan. Gerak rumah sedara mara pun ramai takde. Ke kubur katanya. Sempat rumah nenek je. BUT still FEEL LUCKY! Raya dengan wek *nenek* in 1st raya kan =’)
    Really thankful!

    with my along.driver raya =D

    happy Eid Mubarak 2013- from me and along

    redang wek memang menyengat! sedap! *nyumnyum*
    three of us =)

    view in front of wek house. Nice rite? it sungai ^_^


    haishhh musibah *patah balik*

    me and my ummi

    macam ghost pulak my along nih ==! *haih*

    Macam biasa balik kampung memang ikut Cameron so take5 kat sana sekejap baru smbung gerak balik. The BEST part is semua restoren melayu CLOSED! Gila lah dah la kebulur satu family.Last2 time singgah kebun straberi *sukati je kebun haha ^00^* nampak magi cup.Satu family cekau magi di hari raya..haha. *no pic.lupa snap =(*

    here we go. cameron highland !


    hasil kutipan..look my maggi cup beside it *aumm*


    ni jadilah..hehe


    Dalam maghrib sampai lah kami ke rumah mak sedara..Yeah! At last we arrived! Safe journey ALHAMDULLILAH
    Sesampai baru landing buntut around 10minute pakwe *paksedara sulung* buka mulut yang nk gerak ke rumah Pak Lang. Even Pak Lang is my most favorite uncle ^,^<3 tapi kami baru sampai pakwe oii T.T penat! Sengal2 badan pun tak hilang lagi. Disebab malas nak panjang2 cerita kami on kan aje.

    this what i found on pakwe makwe cabinet. interested !


    malam tu gerak le kerumah Pak Lang nyee..perghhh kecoh raya rumahnye. Penuh bebudak. My favorite boy si Darwis Haikal pun dh besar. 2tahun. Petah bercakap dn cepat mesra. Sampai je Abang Teh *anak Pak Lang* duduk sebelah ila perghhh hilang penat terus. Kemas terukir senyum. Dulu admire gila mamat ni time2 hingus2 dulu. Well hero childhood tu. Abang Teh macam nak berborak but me cepat2 buat2 bz tuang air susun kuih *segan..eheee* jadinya sebab dah ramai buat conservation kami jadi pendengar dan pengangguk yang setia je lah. No talk at all. Sedih je T,T.

    Time nak balik. Nak gerak rumah pakwe balik perghh sedih je nk gerak tak cakap sepatah pun ngan abg Teh padahal kecik2 dulu kawan paling rapat tu. Dia pun dah byak kali pandang2 macam nak bertegur tp tu lah memasing tak reti. Time ila dah masuk kereta my Ummi lah suruh ila pimpin opah masuk kete. So again I get in house. Baru nak masuk tengok opah dah keluar dgn abg Teh. Ikut hati i memang dah pusing balik dah but ye lah nanty kata apa pulak abg Teh tu main tinggal2 opah kan. So I keep on eye je lah

    Sakali perghh! Dia buka mulut. It feel like this whole world pause for a second for us *lempang pipi kanan kiri* sengal ye ila !
    “angah belajar mana?”
    “UPNM..abg teh tau tak?”
    “pertahanan..tau..tak boleh bawak main la ni…haha” I guess he already know rasanya, mesti Pak Lang dengan Mak Lang dah already inform him. Mesti punye lah! Modal nak bercakap kan..hewhew
    “ne de..biasa je le abg teh”
    “berapa tahun lagi?”
    “dua..abg teh”
    “samalah dua tahun” dia senyum. Perghh killer smile *almost pengsan* haha. My heart pulak gatal ‘bagus le abg teh abis sama2 lepas tu kta kawin..’ phewphew. Ingat sebab dh lama xjumpa hilang dah gatal. Emhh takdenye.. kembang senyum dlm kete..
    “dahlah cepat..” nenek ila menyampuk. Aduhai opah ni la kacau daun betul! Hahahahaha.

    Makanya sampai situ je lah berborak nye..lepas ni bila lah lagi nak jumpa abg teh. 2tahun lagi mungkin? Hahaha *garu2* gatal!

    Haha..takde maknanya. Ila tak kenan pun kawin sedara dekat2 tak membiak..hahaha..esok balik kampung tempat sama je..haha. but kalau jodoh lain cerita. Tapi ila rasa ila je yg gatal syok kat dia. Ye le teman time berhingus berlampin yg paling best paling sporting =)

    kat rumah Pak Lang mak Lang takde brgambar..eheee..maluuuu >.<

    Well that my raya! Unforgettable and nice one maybe. 





















    wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

    Happy Apple