welcome..take a tour..but don't forget to follow and do comment. give some footprint to me do follow u too =)

hey i'm nuffnangerrr

mr. h12

mug kek moist chocolate 5 minit !

Hey hai hoi you allss
haritu adelah
kawan i sorang ni merajuk manja-manja gitu dengan i
then dia dia request nak kek airtangan i
kalau nak pujuk dia
i xde oven la sara sayang oiii
then..
demi kasih sayang i yang melimpah ruah padi si sara ni
*cewaaahhhh..kembang la dak sara tu kalau baca...tolong la sara ^00^*
i surf la internit
cari cara nak buat kek tanpa oven

ingatkan takde lah kan
rupanya ada...
ada yg xperlu masak (bake)
Cuma perlu
pukul sampai kembang
then masuk peti
wow ! great ! deabak !
tapi tepung dia 250gm rm30
main pos2 lagi
ni i lemah ni
nak bank in duit segala bagai
dah la bandar jauh
nak tunggu pos lagi
haiyooo...haisyemenn

last-last i guna alternative yang lain
masak guna microwave je
alang-alang rumah i ade microwave kan..


bahan-bahan nak buat
mug moist chocolate


okeyh..telur lupa nak masukkan

1 telur
3 sudu makan serbuk koko
3 sudu tepung penaik kek
3 sudu nutella
3 sudu gula
 3 sudu minyak jagung (minyak zaitun pun boley)
3 sudu susu segar


mula2
pecahkan telur tu
then kacau-kacau guna garfu

nanty jadi canggini
kemudian masukkan serbuk koko
3camca…kacau-kacau lagi






Kacau sampai jadi macam ni tau



lepastu masukkan
susu
minyak jagung
gula
nutella

alahai comotnye lah ==

kacau sebati
time ni senang sangat nak kacau..lembut gitu
tapi kalau nak kek korang tu sedap
kacau sampai kembang
sampai betul2 takde ketul2 tu


homaigosh….!
baru I pasan
tepung penaik I tak isi lagi
sepatut-patutnya…it should mix with egg
how clumsy you ila
takpa2 benda pun dh tak boleh patah balik kan
mixkan je yg dah mix tadi dengan tepung penaik
kacau sampai sebati

makin menjadi-jadi comotnye kan... ommoooo!
kacau-kacau

turn your microwave !
the higher one darjah Celsius ok
then set time dalam 2-3minit
macam ni

exercise sikit..turnyour head..alololo..comelnye korang buat muka macam tu..haha ^.^


jyeah ! melimpah-limpah macam larva
==’’ omo-omo-omo
*maka dengan ini beta menasihati wahai rakyat sekalian alam sepenjuru bumi silalah bahagikan dua mug kek anda..kalau tak jadilah macam I melimpah2*
T.T microwave I !
kene cuci..malasnye !

nampak..nampak ! fuuuuu~~
sebenarnya niat hati sebenar nak isi
coklat cair atas tu tapi coklat cair I rasa macam == *bluweekkk*
coklat murah agaknyeee ==

then I isi je la benda alah ni



smile !
kalau u all taknak la makan dalam mug..

"mcam ape tah je makan kan"
sebelum isi bahan tu dlam mug..
nasihat I sapu butter tau
#means : korang mix bahan2 tu kat bekas lain then isi ratakan butter kat dalam cawan tu semua bahagian then baru masuk bahan yg dah mix..
so bila dah masak…keluarkan jug tu
you ketuk2
 (eh..betul ke …ala..yang angkat mug lepaskan biar dia terhentak sikit..banyak2 kali)
then baru tonggek atas bekas lain
baru kelas kau jah…
macam ala2 hotel gitu..
kek comel2..pastu isi aiskrem..
yummy !
I memang nak buat tapi dh terlambat lupa isi butter tu
maka diredhakan je lah nye pun -,-



jom makan sambil online !

yummy !
selamat memberasapkan dapur !   ^.^Y





























wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

2 comments:

Seneorita Baharin said...

nice sharing dear...xpernah try guna mug lg,psneh blh la try.....heee :)

Khaulah Awai said...

thank dear *hughug*...i pun baru try buat semalam..terus tunjuk hasil...haha..btw easy to make dan nice taste..have a mug ! ^_^

Happy Apple