welcome..take a tour..but don't forget to follow and do comment. give some footprint to me do follow u too =)

hey i'm nuffnangerrr

mr. h12

SHOPPING TIME ! KL !



setelah dua hari memerap diri dikampus
i amik keputusan dengan kawan i
keluar-keluar menikmati bandaraya kuala lumpur *acecece*
actually, kawan i tu tak pernah meronda2 KL ni selain Pudu
so i bawak la dia kenal tempat2 yang best boleh la
kat area kampus kiteorang ni

tempat pertama kiteorang pergi
JALAN MASJID INDIA
teruja la juga kawan i tu kat situ
“wah khaulah murah nya...eh..eh...tu..tu...murah..murah ”
antara bait-bait yang muncul dari mulut beliau
“jap kita bawa MUAZ TEXTILE..barang dia lagi murah tau”
then I bawa la dia ke MUAZ t. tu *penat nak tulis panjang I bagi nama dia M.T je la eh*
kat M.T tu lagilah bulat besar mata dia..
hahaha..barang murah..
tambah perasa lagi..dia tak pernah turun situ…WALAWEH !
ok..kepada anda-anda yang nak cari tudung baju murah..silalah ke M.T tu ye
dialu-alukan..sangat murah !
tapi ye le barang murah kan..faham-faham lah
ada yang tahan lama dan ada yang tak k..
so berisiko lah sikit kat situ
dan dekat M.T ni…crowded gila…
ramai orang dan tempat dia berhabuk2 sikit..
yang tak tahan habuk macam i
bawak la topeng hidung tu ye ^__^


then dah habis shopping…kiteorg pening macam mana nak balik
“tu la kau ila pandai-pandai  bawa anak dara orang berjalan..jalan pun tak pandai lagi”
I dah berpeluh dah…dah berpusing-pusing tengok sign sana sini
“tadi kita naik sini…masalahnya macam mana nak ke platform sana ?”
I Tanya si kawan I tu…dia diam..ok terasa CERDIK SANGAT disitu…tu first time dia berjalan la wooiii
last2 I decide naik je train kat situ next stesen baru tukar platform senang…
bila dah sampai I dengar dia kata boleh tukar ke KTM
sekali lagi suka buat PANDAI…
I ajak member I naik KTM ke THE MINES
bapak la..! first time I sampai platform bandaraya tu..then nak memandai..PANDAI..!
perghhh..jauh gila kut LRT ke KTM…
asalnya dalam hati ni dah berdebar dah..sebab tak jumpa sign board KTM dari tadi..
nasib baik last2 jumpa..betul jalan kitewng guna tu
then sekarang I konfius mana satuplatform
last2 tanya makcik kat situ
nasib dia tunjuk
ok selamat !
selamat lah sangat ! naseb I perasan yang nanty kena tukar train kalau tak kea lam mana lah kitewng lepas kan ==
then turun KTM pening semula..tanya lagi makcik2 yang ade then naik KTM yang ditunjuk
ALHAMDULLILAH sampai juga…kawan I cakap kat i
“pening lah tina dengan KTM ni…Tina rasa tina tak reti naik lagilah kalau sorang”
dalam hati I dah gelak-gelak…sayang oii…I dah setahun jagung duduk sini pun tak paham lagi..ni kan pulak I yang bawak u merata round pusing-pusing..i sendiri dah tak ingat naik turun..patah sana sini..ni kan pulak u…I apa lagi..senyum je la..tak perlu kata apa-apa !


sampai THE MINES I bawak dia makan coolblog dengan rotiboy…I dah agak dah first time juga tu..betul lah telaah i…kapada u all yang tak pernah try…rugi you all…try la nanty ye =D
then kiteorg shopping2…yang tu tak payah cerita la kut..itu normal..keluar masuk kedai je then beli..ok..normal ye tu…sama macam korang2…

dah habis shopping..kaki pun lenguh..i dah malas nak jalan..so I suggest naik bot kat situ..itu pun kalau tak lama tunggu..kalau lama..terpaksa la jalan kaki =( ..
then it a big luck…!kiteorg nek beli tiket bot dah sampai…wow !
then kiteorang naik la…senyum dah lebar dah time tu..
ye la tangan dah penuh kaki dah lenguh…sonok la tak payah nak tambah lenguh kan ?
dan mungkin itu hari bertuah kitewng kut..dalam bot tu ada 6org je…I dengan kawan I dengan 4 insan bernama manusia…haha… ^00^ …mula2 kitewng naik then duduk depan *actually mula2 I ingat tu belakang ye..tak pasan tempat pemandu ngadap situ ==! Then yang empat makhluk tu pun ikut la duduk situ…bila bot dah gerak baru I pasan..then ajak kawan I move belakang
LIKE BOSS I told u…kusen panjang tu ketewang duduk berdua…wah..DEABAK la !
sila bayangkan ! haha..jangan jeles ^00^


yang ini kelakar kut..bila sampai stesen LRT..dah naik jejantas tinggal nak turun tangga je..LRT sampai..i dalam hati
“sempat ni nak naik..rilek..rilek”
so i rilek la jalan...
sekali makcik kat depan i berlari...ok itu tahan lagi..
sekali lelaki belakang i lari.
automatic I belari…
kekekeke..i pun tahu asal I lari…tiba2 je
dah tu paling laju…
makcik dengan guy tu I potong habis..
dan bila sampai tren tu tak buka pintu pun lagi..
baru berhenti
time tu memang dah merah menyala muka i
malu…haaaaa! MALU..!
nak nangis pun ada..
yang kawan I sampai je ketawa tak berhenti2
sampai dalam tren apa lagi bersembur la I ketawa
sampai pelik orang dalam tu
kekekeke..hilang terus malu i
kawan I pun tak sangka yang I akan lari canggitu sekali
“khaulah..kalau ko tak lari pun..sempat je sampai…macam apa je tadi…hahaha”
sampai sakit rahang ketawa ma…

last sekali kitewng ke TBS..makan2
dan perkara yang sedih kawan I ni tak pernah sampai TBS tu
padahal sebelah kampus I je pun…
huhu…dari pukul 1 ketewng keluar sampai 10.30 malam
iskiskisk..anak dara-anak dara *geleng-geleng kepala ^00^*
itulah cerita kami
sekian, terimasss



#oleh kerana line celcom kat kampus I ni dengan wifi connection I macam nak kena gigit,maka masa I berblog akan dikurangkan T.T sedih.pedih.medih !
atas kesengalan kedua benda alah ni..gambar pun i tak dapat masukkan
maka silalah menjamu huruf-huruf yang berjela-jela ni ye ^00^ 

wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

No comments:

Happy Apple