welcome..take a tour..but don't forget to follow and do comment. give some footprint to me do follow u too =)

hey i'm nuffnangerrr

mr. h12

Wedding planner ?


Heyheyhey…I wanna be ur  *ok..i stop merepek u*
Setiap orang ada citi-citakan..kan ? kan ? mestilah kan ? I got it too.. being wedding planner.Wah ! tersenyum I sepanjang zaman klau jadi kan.really wanna be it! Minat sesangat U.

mahu..!mahu..!mahu...!

 tapi tu la mcam gaya abi bakal asah parang je *membayangkan sambil matanya berkilau.ok sngat seram!* 
hurmmm… he already told me. 
"Your wedding abi tak benarkan pelamin! Xpayah bersanding!" 
Ok I got it, yang tak payah bersanding tu je lah. 
Yang pelamin tu *menangis melalak-lalak* kenangan tu.sekali seumur hidup. Xkn nak amek gambar berlatarkan dinding ? what the fish ?

WTF?

Ok meaning planning and cita2 nak jadi wedding planer u 70% jamin kne sumpah seranah gamaknya nanty…macam mana ni ? macam mana ni ? *hekhekheeee nak nangis sngat-sangat* *nk tisu-nak tisu*..
 Ok bila pikir-pikir balik banyak juga saham I dapat kan kalau wedding I plan berlanggar syariat. Bersanding, pakaian and samping2 lah. Tak sanggup juga I nak tanggung. dosa I ni pun rasa dh berat .tapi tu lah kan dah minat macam sedih plak nak tinggal. =’(


keciwa!


I adala story mory benda ni kat en adam tu. And he said 
“ ade betul juga father u larang *ok sini dia tak paham yg I xcerita pun lagi kat ayah i.xnk hambarkan dia.so I senyapkan saja ^_^* you already know that it will bring sins kan,But I think it still have a solution just modified all the bad side to rite side. U openlah muslimah wedding butik. Easy rite? If it doesn’t work. Allah maha adil kan ? Allah already arrange something more better for you. Don’t cry little girl *ok melampau! Cry ? little girl ? bila plak kte nangis ni ? aishemeenn ! sesuki mak datok dia buat kte macam budak kecik* if not wedding planner, business women becoming ? sell what U want, wedding craft or whatever.Ok ? “ 
 baik en adam yg sangat berbudiman ==!
Ok dari sini lah tenang sikit hati ni..mintak nasihat kengkawan lain…”I don’t know lah ila”…apa lah ila n so on…sometime I really realize that my besties ni only one in world. Bila je dia xbagi nasihat atas segala persoalan i..semua dia licinkan…really thankful to get him 
*upsss…jgn lebih-lebih, his wife becaming baca, mati i*

my world lightening back..weee~~~


BUT WHATEVER IT IS…I WILL NEVER GIVE UP…BELUM CUBA BELUM TAHU KAN…YEAH!GAMBATEH ILA!! GAMBATEH !



U all kalau I jadi wedding planner betul2.i kasi diskaun member2 kat u all…doakan I ye ^_^
KBYE! Assalamualaikumm =) senyum!



wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

Cerita Mereka


Assalamualaikum...hi..hye u alls..

Macammana harini sihat ? new gossip ? woow nyah meletup kau ha...nak bergosip bagai..kihkihkih
Tadi adalah cik siti wan kembang ni *upssss* tak la i kembang kempis ni..wahaaa. THIS is the BIGGEST thing i doesn’t like, HATE! and rasa mcam nak stab-stab je *upsss* rasa nak cubit-cubitan je people yg gegatal me call me siti. WHY ? buweyo ? *ha kan keluar korea kau* hahaha

why ? why ? why ?



cerita diabegini...panjang ceritanya, pada zaman dahulu kala *slap kanan slap kiri* merepek kau malam-malam ni ye...kan tangan makan dia..okeyh maaf..maaf..maaf  hyperactive merepek plak malam ni *garu2 kepala*


you all mesty bayang muka i mcm ni kan ? WALAWEH !


Okeyh kembali ke pangkal jalan… I like to blogwalking *lalala buka payung nyanyi2.WALAWEH!* haha aktiviti berjalan-melawat lawat blog ni dh macam daily routine I pun u…selalu klau ila blog walking belek-belek then bergosip lah dengan miss lappy ila ni ha. 
“ada ke blog penuh mcm ni,kan dh berat nk loading. *tappp-close bar* ha!kan dh dapat” 
“nice blog…eh. Miss lappy oi! Bila kau nk tukar kte punye blog se’cun’ ni ha ? haishh ==’“
 “ perghhh ! tak boleh tinggi lagi ke lagu kat blog dia ni..abis kau jerit kat miss lappy kte pekak la miss Iappy I, you. dgan telinga I sekali bernanah.” *kadang-kadang sampai satu rumah dengar then got gaze eye from them..happy giler habaq hang* *tappp-bar close* nak kau jah!"
Klau dh kne close tab tu sorry la,mintak simpang shrek 1000 kali pun my heart is closed to visit again until U update something interesting that I can nightmare klau xbaca. Then, I love to serve my eyes dgan gambar-gambar..lagi-lagi WEDDING! Wow! Gorgeous! Haha even the bride n groom mcm zombie pun I love to see and read it! Ok, silalah isikan bnyak2 gambar kawin kat blog u alls. Compem hari2 I datang u. [dah macam tip nak ramai follower plak u]

wow! wedding! like it ! *_*


Okeyh baru terperasan tak sampai lagi point ==” well…well…well…gud girl! Merapu meraban panjang panjang*upsss* itu mukaddimah I lah u alls >.< hakhakhak
Come again to main point, semacam daily routine kan sedang menyelongkar meneroka blog. I tertekan Deana Bahrain Blog…macam penah dengar..ok, si vlog toturial tudung tu lah cik kak oii.. owh kak Deana ada blog rupanye…ok I stuck at her page so long period dari pukul 2petang until 5pm.. *woowww* and I realize that I stuck there bukan sebab her blog ade petua nk kawin anak raja or whatever. But she told herstory that *lap air mata* my hearth rasa macam kene pukul. Her story that really mengusik hati i.kak deana yg tua setahun je dari i…in 19, parent persuade her to engage then 20 married! and the guys that purpose her she never know him. Bayangkan what she want to do…eheh , mcm cerita novel plak kan..karang mula-mula kawin gaduh-gaduh , u tido bilik u,I tido bilik bawah then ada org kacau then baru realize their fate together-gather. *HAHA makcik ila stop making ur imagination!* It not like the novel story u know, after nikah she can accept him and not after that dpat baby… *jealousjealous* how berUNTUNG are she! Pray all the best for her coming life *aminaminamin* then the balance why i melawat blog dia and bakal jadi rutin harian sbb gambar-gambar on the blog..ohsem!ohsem!ohsem! *silalah meninjau-ninjau ke blog beliau,xbaca pun xpe,tngok2 gambar pun best_* *eh,eh,sukati kau je ila*haha ^OO^

^_^


Haitt, haritu terlepas bab kawin sikit pun ummi dh ceramah panjang 
“belajar dulu, kerja dulu baru kawin, jgan nk mengatal!”
 *setempek dia bagi* padahal I told her about my friend nikah gantung.how sweet. Tapi, ceramah pulak balasan dia. Baru cakap pasal member, belum mintak kawin lagi tu.. *haishhh geleng-geleng kepala* hahaha btw I have my own life planning. I don’t want to married until I feel in my safety zone! Full stop! So kne cepat-cepat realize kan ye cik ila oii..klau tak andartu lah jawapnye… oh gossshhhhh! Xnak I nyah ! bersimpang siur lah I xnak.

no ! never be andartu! FULL STOP!






currently listening:don't you remember
*suara si adele ni mantap betul..sometime 
doesn't like lady voice.*

wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

ekhem..ekhem...


assalamualaikum,aloha..haye,hyep
pertama sekali..ini merupakan blog baru saja buat dan ini post kte yg pertama
aiiiyyyppp *ok semua ni semua poyo!*
hold on i need to talk to myself
"no need to schema2 ok ila !"
 "ok! ^_^"
"eh perlu ke berblog-blog ni,perlu ke cerita kat semua org" sebaris ayat yg kawan kte kasi.the sentence bagai cekik-cekik kte *glupp*
ok, depan dia ila memang i akui lah i stuck n terdiam.she so innocent you~~ i know that the sweety doent mean anything,only want to know why we are blogging bagai.Ok i just say that ade juga keperluan dia. okjust that.Sebab kalau i kasi jawapan karang panjang 100 mukasurat pun.I know she still keep asking why?why?why?and why? and the HIGH LIGHTEN i worry if my answer that time will make she misunderstanding.So senang cete, i give only a sentence cukup.ye la, i doesn't suppose that she will ask that question..
ha ?? 

ok then kte survey-survey lah...ok kali ni pakcik google pun tak mampu menjawab. *seriously ==! soklan terlalu cepuk emas*

uncle google kedekut jawapan kali ni.huh!


then i close my lamp and think, and think and think *perlulakan sampai tutup lampu,biarlah jimat eletrik u*
dalam gelap yg menenagkan tanpa apa-apa gangguan i got an answer.

lets move to dark


ok we create and making this (blog) sebab there are a thing or story can make other said
wah *sambil ternganga mulut* bodoh sakainye budak ni
perlulah sampai macam turh..owh my gucci
*sobsob* if i can be like that *lap air mata*
then they will think owh this better to follow..woahhh..no i will never do like this.THE MOST STUPIDEST THIS *hyperbola disitu ye* first point=jadikan tauladan dan sempadan



when we post about happiness or klakarness ke apa ke..this bring them smile...so it sedekah kan! . ok second point..sedekah dlam diam





then kte post la about journey or preparing something about making something budgeting something.
it give other idea you..contohnya si pulan ni post gambar kawin yang boleh buat org tengaga gila kau mak datuk grand nye...*ok poning disitu ye*or something cool smpai somebody rasa "kelass kau nyah" .third! give other great safety step



lastly mencapub...kau kalau nk jadi popular ke apa.buat la blog... *retiss blog*.Macam i berangan-rangan jadi retis blog...wahhhhhaaaaaaaa...bagai campak tali ke bulan U.Buang tebiat apa... tak loghat i nyah *upppsss*
ok ini negative kut...betulkan niat ok?!




*chau*
goodnite u alls..muah muah



sincerely : khaulah awai
wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

cuti ila !




eh ! anak pakcik awai berjalan-jalan lah pulak ==
have a great vocation !


bukit tingg (berjaya hills resort) *future*



















wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

dapur ila !

dari dapur ila
 easy cocktail in 5minute !
easy mug cake in 5minute !






























wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

Happy Apple