welcome..take a tour..but don't forget to follow and do comment. give some footprint to me do follow u too =)

hey i'm nuffnangerrr

mr. h12

cerita picture #4

cerita kawen ???


ok..poyossss
hahaha...tapi ini serius k
ha ! jangan ingat lelaki je kene kumpul duit kawen
pempuan pun lebih elok+sopan *ecececece*
kumpul duet kawin
dah ada calon ke i ni? siap kumpul duet kawin bagai ?
choiiii ~~~
takde lagi *alaaaaa*
haha...insyaallah ada tu tinggal nak *pufff* muncul je
sebab tu i dah start kumpul duet kawen
yeah semangat ! semangat ! =D *keke*
i ni memang jenis berpandang tu sampai ke iceland tu
jauh gile...
so gara-gara itu muncul la tabung dana ni
jom kira berapa dah sekarang nilainye
i baru lagi kumpul...6 bulan maybe *wohooo*



setelah dikira-kira
nilainya semua RM 38.50
kenapa semua duet syiling ?
ohoiii~~ni duet sisa2 beli apa2 je
hahaha...nampak tak...secara tak sengaja je idea ni muncul
bila perasan hari2 dapat duet syiling.
kenapa nak kumpul duet kawin bagai?
perlu ke ?
suruh la bakal laki ko je tanggung nanty
ohoiiii~~~
INGAT! : 
kita kawen ni sebab nak saling melengkapi
saling mengurangi beban
saling bantu membantu
jadi kenapa awal2 lagi
baru nak kawen dah beban suami dengan kewangan kan
"ala..nanty kawen makan lah bihun+sirap je
bersederhana kan sunnah"
yeah ! i memang setuju..
setuju sangat !
tapi kalau makan bihun+sirap je
tak macam kedekut ke
lagi2 era moden ni..
kenyang ke orang datang makan
asal tak kasi donat je sorang satu? kan?
bersederhana tu maksud dia
jangan sampai berlaku pembaziran
contoh dia, ajak 500tetamu je
tapi masak sampai 2000orang nak datang
atau
makanannya cincai bacai je
tapi, pelamin RM 10 000
hantaran, mas kawin
pergghhhh..macam boleh pergi haji tu
tapi kalau memang kedua2 pasang tu
nak berhubung pun guna surat
bihun+sirap tu dah cukup bagus lah
tapi kalau dating pergi pavillion
hari2 dating..beli ini itu..
takkan lah bihun+sirap je
kalau kira2 duet korang guna time dating tu
lebih dari duet korang jamu tetamu tu
dah lain bunyiknye kan
eh, eh, eh kan dah mula nak berceramah
ok kembali ke pangkal jalan
duit2 lebih i tu
dari i merepek2 beli benda lain baik i guna untuk kawen nanty kan
boleh la nak grand2 sikit
tapi tak membazir..INSYAALLAH
dan yang pasti..insyaallah...
i tak bebankan bakal laki i nanty
huhuhuhu *senyum pulak i tetiba sorang2 ni*
kita mudahkan si dia insyaallah si dia akan mudahkan kita
amin
doakan jodoh i cepat muncul
dan dia seorang yang boleh pimpin i
i taklah meninginkan yang pakai jubah,mengaji 24jam
tapi i nak yang sedap mata memandang
pandai mengaji, solat 5waktu 
mampu sedia keperluan i 
*keperluan dengan kemahuan lain ye..take note !*
tu pun dah cukup
amin
moga2 semua pun dapat 
suami isteri yang macam i ingin kan



wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

1 comment:

MarnieyZ said...

wahhh, betul tu. saya pun mula menabung jgk nak beli brg yg nak sangat bukan sbb nak kahwin. ehh, hehhe

Happy Apple