welcome..take a tour..but don't forget to follow and do comment. give some footprint to me do follow u too =)

hey i'm nuffnangerrr

mr. h12

pertikaian


i ni jarang online fb  *uppssss
i mean kalau buka pun sekejap je..
takde benda pun yang boleh dibuatkan
check inbox, notification, like sikit2, buka group and log off


adalah satu hari i buka and scroll until last update dalam group
mata i terpaku pada komen
"eh kau boleh la..kau kadet...ada gaji..aku ni and bla bla bla"
time tu i fikir apahal dengan minah ni ? sawan memalam buta ?
tetiba je kan... i yang tak berkait mait dengan kadet pun rasa macam
asal *tettttt* sangat minah ni
nak persoalkan gaji orang bagai
kau tak rasa apa diorang rasa..
kau dulu join wataniah tu pun sekejap dah keluar baris
sedap je kau isukan gaji orang
*i pulak emo kan*

mari i cerita punca segala bagai ni..
penah korang tengok post i pasal selendang tribal tu?
tak pernah tengok ? bagus...
pergi scrool tengok post2 lama2
satu kelas i diberi tugasan jual perfume dengan selendang
gilo tak gilo pensyarah i tu
dah la tudung selendang macam apa
bau perfume macam sakai
kecik botol minyak tar tu je pun
alasan maha hebat dia
kotak dia eksekutif
ok...asal dia tak suruh kitewang jual kotak perfume tu je kan ?
"lai..lai..lai beli kotak perfume percuma perfume"
kepala lah dia ==!
nampak tak permainan dia

so memang ada group khas untuk kelas tu
dan ramai lah mengadu
barang tak boleh jual
takde orang nak
disebabkan yang post tu kadet
and he said that he use his own money to paid
minah tu kepandaian lah buat comment macam tu

nak pertikai tu boleh tapi tolong lah guna otak
i pantang sungguh kalau orang pertikaikan gaji org lain
kalau rasa org tu tak patut dapat
why not ko belajar sungguh2 or berkerja sungguh2
amik tempat org tu
yang macam minat tu
sila join kadet  ! terima kasih !
rasa sendiri tempat orang tu
baru kau tau tinggi rendah langit tu
sekian saja dari yang emo tak tentu pasal..
ahaaaaaa =D












wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

No comments:

Happy Apple