welcome..take a tour..but don't forget to follow and do comment. give some footprint to me do follow u too =)

hey i'm nuffnangerrr

mr. h12

Langkawi trip



Well…dah lama bebeno nye pun tak hupdate blog kan
Well, setiausaha kerajaankan
Kalau tak bz tu memang tak la kan… ^00^ kekekeke
I sibuk sangat 2minggu ni dengan assignment yang bertimbun-timbun
Homaigattt !  ni assignment beratur lagi tapi tu la
Curi gak masa untuk blog…nampak tak kasih sayang I kat u all
^00^ tak sanggup tak story mory kat u all… *sila muntah* haha
Seperti yang pernah dijanji oleh orang ‘besar’.. ==!
Konon nak bawak langkawi berjalan sebab sanggup korban masa raya haji dulu untuk sukipt
Janji debunga bunga je…harghhh ! gigit karang !
Sekali anta pergi kem BTN…wohooooo ! sonok nye lah kan ==’’
Hohohotak betullah !
Tapi, at least pergi lah gak kan langkawi .
ALHAMDULLILAH… terima kasih banyak lah ORANG BESAR !
Ok sebelum pergi pun dah disetkan rule yang macam apeh tah..
Ok amat-amatlah stress… semua pun nak standardize…kalau boleh kulit,muka, tinggi,rendah semua nak standardize….
Walaweh macam nak lapor ape tah !
Ok SANGAT lah berjalan-jalan ke Langkawi kan !
Kepala I dah set dah
“ Ila u nak g enjoy bukan tambah batu dalam kepala k…ENJOY ! whatever will be k”
So..i bawak apa yang I nak bawak je
Haha ^00^
Perkara pertambah tambah kedut kat muka I ni
Wah ! guys 3times from ladies !
What the fish..! enjoy hotak namanya ni !
Hehe.. I jenis kalau nak berjimba-jimba ni lebih selesa kalau guys minor..
Kami duduk langkawi tiga hari
Bertolak dari U kul 9 malam (malam jumaat tu…hahahaha)
Sampai perlis dalam kul 5pagi macam tu
Waktu dalam bas…hargghhh ! kalau bas tu I yang punya memang lah I jerit suruh keluar guys2 dalam tu
Pelik betul dari mula bertolak sampai lah sampai Perlis chot-chet2 tak berenti2
And the best part duduk sebelah I ! ohoiiiii.. ! tak dapat tidurlah i
Memang banyak lah otak I belajar memaki malam tu..
ASTARGHFIRULLAH patutnya semasa musafir banyak bertasbih ni dah byak caci maki
Haisshhhh….
Dah sampai apa lagi topak tidur secukupnya
Alang2 makhluk chot-chet kat sebelah dah berdengkur..
Wah ! terasa indah amat teramat sangat time tu…dapat I tidur dengan tenang setenangnya ^__^
Perkara yang lagi syok bila dapat berita GUMBIRA..
Feri tolak kul9
Wow ! nak buat apa 4 jam ni ==!
Kerana memang taklah I nak bergaul-gaulan dengan budak2 kat luar bas tu
antara gambar2 yang disnap: 
*jangan ditanya kenapa i takde..haha i tengah sedap
dibuai mimpi atas bas..haha ^_^*








I pun amik masa tidur puas2..penat wooo…sepanjang perjalanan tak tidur diganggu suara2 sumbang
Bila feri sampai..ok kami pun bertolak..sampai lah dengan jayanya kat langkawi..
Mulut I senyum sekejap je…T,T oh! Kem birotatanegara ! T.T
Naik bas terus ke kem…dipendekkan cerita
Hari first best la…sebab jurulatih sangat lah sporting
PT pagi pun macam apa…sampai terkekek kitaorng gelak..ok itu memang sangat best
gabar sekitar dikem:
*xbanyak sebab gambar lepas taklimat tak boleh amek gambar dah =(*







Tapi bila masuk hari kedua =( fasi take over
And fasi2 tersebut suka amat memerlinye pun..tak paham sungguh !
Apa nak diperli sangat pun taktau
Diri bagus sangat kut ==*
Hari kedua ni lah juga
Buat I kenal ahli kumpulan I dan kawan2 yang ikut
Sapa yang betul2 bercirikan pemimpin, sapa yang betul2 tanggungjawab
Sapa yang kaki secure, pentingkan diri, hidup tak amanah…
Ok..bukan I nak memandang dari segi apapun..
Tapi umur pun dah pun sampai ketahap 20
Faham2 lah tak lama je lagi kita akan galas suatu beban tanggungjawab
Iaitu sebagai ketua keluarga, ketua segala ketua lah
Memang lah belum masanya..tapi bila nak belajarnya?
Takkan lah tiba2 esok jadi ketua *puff* terus ada sifat tanggungjawab tu
Memang DEABAK lah macam tu kan
Tepat pukul 2 kami disuruh keluar kem untuk menjayakan misi sara diri
Kami Cuma dibenarkan bawa rm10 dan gandakan ke rm50
Nak keluar kem ke pekan Kuah tu..pandai2 hiduplah
Sbelum keluar merantau tu adelah fasi dah pesanIngat kitewng akan pantau korang..be careful
Ok..sukati korang lah..
Cerita keluar kem…sebelum jumpa roda 2,4,6,8
Kami kene berjalan keluar..berpeluh gak lah ketiak
Kumpulan I kedua last keluar ! ok memang dah Nampak kan ! *sila paham sendiri ye…tak paham tak payah paham senang ! haha*
Then sampai kat simpang kami berjalan dan berjalan..
Ok group last kat belakang…so mmg tak strategic lah kan
Takpe2 redha2
Then bila dah penat berjalan kereta taknak berenti
I tak kira2 macammana pun KERETA yang ada MESTI BERENTI juga ! > : (
Tak kira ! semua kereta I tahan dengan tangan
Last2 kereta polis berenti hahahaha
Padahal belakang tahan taknak berenti
Sampai I berenti…well dah lambai macam nak terkam kete polis tu je.. 
*ok..time tu malu I memang dah takde*
Dah berenti kete polis tu…terus I tahan kete lain..pandai2 lah dak2 laki deal…
Bila kancil berenti lak I deal then she said ok…Fuh! Lega teramat !
Bila I pasan guys macam tak boleh pakai je..i pun pergi kat kete polis tu minta2 dengan mata bergenang2 *drama lebih* haha
Polis tu pun mati2 ingat ladies yang nak naik..kehkeh..maaflah pakcik polis…kami bagi ruang kamu dengan adik2 lelaki kamu ye..haha
Yang lebih dua orang tahan kete lain..pandai2 hidup la ye..takkan I nak tahan lagi kan
Sampai je…kete I tumpang tu antar sampai stesen minyak je…ok jauh jugak la nak sampai kedai2..
Terik pulak tu..sabo je lah…sampai2 bila suruh kumpul..guy boleh pulak beralasan
Lambat sebab jauh… wah menyirap sungguh i…memang lah kete kitewng turunkan dekat..
Dah la naik kete polis yang bawak laju gila…I tahan pulak tu..korang naik je..banyak bunyik pulak ye
Banyak cantik ! ok..bila dah start gerak sorang dah tunjuk ciri2 taknak bagi kerjasama
Dia nak enjoy2 je dengan spek hitam dengan rokok… ok ==! 
Kau ingat kau hensem ? abang I lagi berpuluh kali ganda hensem dari kau bhai ! tak merokok pun bhai !
Mula2 kiteorng nak kerja cuci bot je..org kata sana senang dapat kerja
Tapi dengan berbekat strategi 2 guys pegi sana Tanya..i dengan ladies cari kerja lain
Mana tau rezeki kat bot takde kan *memang tak dapat pun!
Cari2 dapat lah kerja kat kedai cendol…ALHAMDULLILAH !
Tapi seyes nak nangis..
1st time kut I kerja! And it really tiring T.T
Pelanggang berkunjung tak berenti2
I kerja dengan partner I sorang…
Yang lain pandai2 lah hidup..
Sekali datang sorang fasi…oh my ! apa dia buat sini
Sekali dia lepak da…ok kerja I terasa terbantut sikit…macam kena kawal pulakThen sorang2 muncul entah dari mana
Wah makan besar Nampak !
Dari I kerja sampai I habis kerja diorg lepak !
DEABAK ! memanglah perhatikan kiteorg kan ! perhatikan kitewng BERDUA je tu namanya..
Haishemennn….
Sampai lah ketujuh2 fasi gathering…
Ok..waktu dapat gaji sorang sepuluh..mata I bergenang..hati I pilu sangat !
Hahaha..taktau kenapa..tapi tu lah I rasa…sedih kut..hahaha
Tapi I rasa I ok la..at least kedai cendol tu teduh
Bila I tengok video kawan I yang terpaksa kerja buruh
Syukur sangat I time tu gaji sama tapi kerja berbeza teramat..
Diorang angkat mozek gedabak besar half body i..tengah2 terik dengan debu2
Ok..sangat sedih..teringat bapak I T.T sekali sekala bila cari duit lrbih tu lah kerja bapak i..
Sebab tu I sayang sangat kat bapak I sorang tu..dia tiada peganti selamanya!
Tapi yang buat I menyirap pirap…bila kumpul dengan kumpulan i
Rupa2 yang bekerja I dangan partner I tu je…
Yang lain konon2 mula2 buat cerita la kerja tu ni tu ni
Tapi gebang lebih !
I really proud la dengan group kerja buruh tu..semua ahli kerja takdek sorang pun terkecuali
Dan yang pasti kenangan tu diorg akan ingat sampai bila2
Memang penat tapi sangat berbaloi..so they make rm100
Yang kitewang rm80
Haha! Rm20 betul rm60 tambah…bagusnyelah group I kan!
Dah settle…balik ingat nk rehat ! takdenye macam aktiviti menanti sampai kul 12malam..
T.T ummi…!
For last day ! baru kitewng jalan…wah! Masa yang sngat dinanty2 kan !
Tapi tu la masa lagi kene jaga..cable car je la jawabnya..tapi it still enjoy lah…

sekitar cabel car :











gambar kat jetty sebelum gerak balik:







Lepas tu shopping2 habis kul 5.30 gerak balik..naik feri..
Kali ni tak syok sebab seat kat bawah, yang dalam air tu…besi je la santapan matanya…
Yang time pergi atas..ada tingkap..
Then sampai naik bas..gerak balik
Time naik bas bila tengok guys yang bising2 dah tukar dengan yang lain…lega lah juga hati i..
Rupanya hampas! Sama je..melalak je keje diorang sampai pengiring en hakim sumpah diorg jadi peti sejuk ! haha dah takde benda lain…tapi bagus gak..diam gak diorg
Dalam kul 4 pagi sampai ke kampus ! tapi kul9 dah ada kelas ! sabar je lah jemah oii !
Ituje cerita trip I ^_^

wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

1 comment:

MarnieyZ said...

untunglah dpt pegi jimba dekat langkawi. :)

Happy Apple