welcome..take a tour..but don't forget to follow and do comment. give some footprint to me do follow u too =)

hey i'm nuffnangerrr

mr. h12

Rayeee





Heeee…acaner raye korang? Sonok? Get interesting story? Let share meyh..heee

Ila tahun ni raya 1st kat Pahang. Place I growth up. Senghonok amat ^00^Y. 1st time kut…selalu raya Pahang time raya ke4-5-6 gitu lah. Well kampung Ummi kat perak. Ikut Lady Boss balik raya la. Jd raya kali ni little bit different lah sikit. Countdown malam takbir, berIM sakan dengan kengkawan. Macam2 lah..yang pastinya best! *jakun kejap*

Padahal rayanye sampai pukul11 je pastu dh gerak balik perak. Sad me =’(. Tak sempat nak reraya kawan. Gerak rumah sedara mara pun ramai takde. Ke kubur katanya. Sempat rumah nenek je. BUT still FEEL LUCKY! Raya dengan wek *nenek* in 1st raya kan =’)
Really thankful!

with my along.driver raya =D

happy Eid Mubarak 2013- from me and along

redang wek memang menyengat! sedap! *nyumnyum*
three of us =)

view in front of wek house. Nice rite? it sungai ^_^


haishhh musibah *patah balik*

me and my ummi

macam ghost pulak my along nih ==! *haih*

Macam biasa balik kampung memang ikut Cameron so take5 kat sana sekejap baru smbung gerak balik. The BEST part is semua restoren melayu CLOSED! Gila lah dah la kebulur satu family.Last2 time singgah kebun straberi *sukati je kebun haha ^00^* nampak magi cup.Satu family cekau magi di hari raya..haha. *no pic.lupa snap =(*

here we go. cameron highland !


hasil kutipan..look my maggi cup beside it *aumm*


ni jadilah..hehe


Dalam maghrib sampai lah kami ke rumah mak sedara..Yeah! At last we arrived! Safe journey ALHAMDULLILAH
Sesampai baru landing buntut around 10minute pakwe *paksedara sulung* buka mulut yang nk gerak ke rumah Pak Lang. Even Pak Lang is my most favorite uncle ^,^<3 tapi kami baru sampai pakwe oii T.T penat! Sengal2 badan pun tak hilang lagi. Disebab malas nak panjang2 cerita kami on kan aje.

this what i found on pakwe makwe cabinet. interested !


malam tu gerak le kerumah Pak Lang nyee..perghhh kecoh raya rumahnye. Penuh bebudak. My favorite boy si Darwis Haikal pun dh besar. 2tahun. Petah bercakap dn cepat mesra. Sampai je Abang Teh *anak Pak Lang* duduk sebelah ila perghhh hilang penat terus. Kemas terukir senyum. Dulu admire gila mamat ni time2 hingus2 dulu. Well hero childhood tu. Abang Teh macam nak berborak but me cepat2 buat2 bz tuang air susun kuih *segan..eheee* jadinya sebab dah ramai buat conservation kami jadi pendengar dan pengangguk yang setia je lah. No talk at all. Sedih je T,T.

Time nak balik. Nak gerak rumah pakwe balik perghh sedih je nk gerak tak cakap sepatah pun ngan abg Teh padahal kecik2 dulu kawan paling rapat tu. Dia pun dah byak kali pandang2 macam nak bertegur tp tu lah memasing tak reti. Time ila dah masuk kereta my Ummi lah suruh ila pimpin opah masuk kete. So again I get in house. Baru nak masuk tengok opah dah keluar dgn abg Teh. Ikut hati i memang dah pusing balik dah but ye lah nanty kata apa pulak abg Teh tu main tinggal2 opah kan. So I keep on eye je lah

Sakali perghh! Dia buka mulut. It feel like this whole world pause for a second for us *lempang pipi kanan kiri* sengal ye ila !
“angah belajar mana?”
“UPNM..abg teh tau tak?”
“pertahanan..tau..tak boleh bawak main la ni…haha” I guess he already know rasanya, mesti Pak Lang dengan Mak Lang dah already inform him. Mesti punye lah! Modal nak bercakap kan..hewhew
“ne de..biasa je le abg teh”
“berapa tahun lagi?”
“dua..abg teh”
“samalah dua tahun” dia senyum. Perghh killer smile *almost pengsan* haha. My heart pulak gatal ‘bagus le abg teh abis sama2 lepas tu kta kawin..’ phewphew. Ingat sebab dh lama xjumpa hilang dah gatal. Emhh takdenye.. kembang senyum dlm kete..
“dahlah cepat..” nenek ila menyampuk. Aduhai opah ni la kacau daun betul! Hahahahaha.

Makanya sampai situ je lah berborak nye..lepas ni bila lah lagi nak jumpa abg teh. 2tahun lagi mungkin? Hahaha *garu2* gatal!

Haha..takde maknanya. Ila tak kenan pun kawin sedara dekat2 tak membiak..hahaha..esok balik kampung tempat sama je..haha. but kalau jodoh lain cerita. Tapi ila rasa ila je yg gatal syok kat dia. Ye le teman time berhingus berlampin yg paling best paling sporting =)

kat rumah Pak Lang mak Lang takde brgambar..eheee..maluuuu >.<

Well that my raya! Unforgettable and nice one maybe. 





















wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

No comments:

Happy Apple