welcome..take a tour..but don't forget to follow and do comment. give some footprint to me do follow u too =)

hey i'm nuffnangerrr

mr. h12

Tips disayangi isteri ?



kehkehkeh
bila mereka bercerita tentang alam perkahwinan segala bagai
dan i yang menjadi pendengar ditengah-tengah
sang-sang suami yang terbaik ni mula membuka alam suami isteri
ewwyuuuuu....
hahahaha..
btw mungkin betul kut apa yang diorang kongsikan tu
mungkin boleh dijadikan tips untuk sang pria2 kat luar tu kan
haha
first,
nasihat si  A *cewah..siap ber A B lagi..kekeke..mana boleh kasi tau nama nanty disembelih nya i takke nayee tu..HAHA*
perangai isteri dia ni suka try resepi baru
bila tak jadi resepi dia
cepat2 isteri dia tu sorok atau buang
sometime si A ni jumpa..
then dia amik and makan depan isteri dia
dan puji
“rasa arang pun aku telan je depan dia dengan senyum YA ALLAH tuhan je tahu...tapi kadang-kadang tu yang hangus tu sedap...ranggup...tapi tu lah...kadang-kadang”
ceh ! mengutu isteri !
kembang-kempis kembang-kempis la isteri dia
[makan lah masakan isteri anda dan puji macam mana pun rasa dia..btw bagi i wanita zaman moden jaga makan suami..masak air tangan sendiri..it amazing ! seriusly ladies sekarang bukan semua pandai masak dah...i out of list la ye..kekekeke ^00^]

nasihat si B
“bini aku bila merajuk aku kasi bawak keluar malam-malam...tak lama nanty dia elok la..
dia suka keluar malam”
[cari kegemaran/perkara paling ‘dia’ suka supaya senang masa depan nanty...ini perkara yang mungkin sukar untuk cari pada lelaki...DEABAK si B ! DEABAK !..sebab lelaki yang tahu segala2 pasal isteri bukan mudah nak cari...tak percaya ? tepuk dada, tanya selera...dah 30 tahun kawin pun ada suami yang tak tau isteri suka warna apa makan apa...xpercaya ? survey !]

nasihat si C (nasihat ke ?)
“isteri aku tu degil yang amat...perkara yang aku larang tu lah paling dia suka buat !
bila dah susah dapat ‘habuan’ dia..mula la karang berteriak...karang aku jugak yang kena!”
ini mengeluh ye..haha
[dear guys sometime ladiea ni suka buat yang anda tak suka sebab dia suka.faham ? tak faham...baca sepuluh kali ! haha...seriusly kalau bila perempuan buat something korang larang dia buat juga then korang datang tolong dengan muka monyok or whatever...diri mereka akan rasa disayangi..and u look so cute...haha...contoh ? ok contohnya...korang kata
“milah janganlah berlari nanti jatuh”
tapi dia lari juga..then bedebuk jatuh...ade le cedera-cedera..then korang datang tolong..even merungut...dia akan rasa korang caring..jangan tengking sudah..naik kasut tumit tinggi..makan lah jawabnya ! haha]

nasihat si D
dah takde-takde...tiga orang gentelman je time tu..so itu je sempat i petik..sebenarnya ada banyak perkara diorang bincang..tapi malas nak dengar sangat..perkara atas umur kan...haha...sebenarnya i dah merah muka dah dengar diorang berbincang tu i malas dengar..dah takde perkara lain nak berbincang apa ?ishishish...tapi banyak sesi mengutuk juga la dari nasihat2 yang i petik dari keluhan-keluhan diorang tu...

yang rasa berguna tu...SELAMAT BERAMAL LA YE =D



sekian...dari CIK ila

















wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

2 comments:

MarnieyZ said...

malu pula nak bca tips ni sbb masih awal lgi. hehhee

Khaulah Awai said...

haha...kan ? i yang mendengar ni merah padam muka...tapi betullah apa diorg ckap...tu nk berkongsi...panduan semua... kikiki...tak paham betul macammana boleh terjerumus bab tu...ishishish

Happy Apple