welcome..take a tour..but don't forget to follow and do comment. give some footprint to me do follow u too =)

hey i'm nuffnangerrr

mr. h12

kenapa menangis?








harini i nak kongsikan
satu benda kat u alls
ramai yang pelikkan kenapa mudahnya perempuan menangis
kenapa ? kenapa ? dan kenapa ?
secara peribadi i mudah sangat menangis
air mata cepat je turun



sampai satu ketika ada yang tanya kat i
"u ingat air mata u tu can change anything have done?
solve everything ?! u nangis pun tak kemana pun "
yup ! yes ! and true !
takkan kemana
but guys tolonglah tahu
bukan mudah kita nak face something
lagi-lagi benda yang berat sangat kita nak lepaskan
benda yang kita tahu kita fight pun belum tentu dapat
dan ada ketika kita dah tak mampu nak fight lagi
akhirnya kita berhenti
kita berhenti dan keluarkan semua
yang kita rasa
menangis , menangis dan terus menangis
der...jangan tipu la kau perempuan ke lelaki ke
sama je takde beza
kalau kau dah penat sangat nak kejar yang korang nak
then tak dapat padahal separuh nyawa dah bagi
mesti rebah punya airmata u
lagi orang-orang korang sayang
FAMILY kan ?
well...maybe perempuan lebih sikit
but still ada masa guys akan menangis

kenapa perlu menangis ?
nak berhenti fight ke ?
sayang-sayang semua , tidak
bukan berhenti
cuma berehat sebentar
dan cuba mencari ketenangan
supaya fikiran kita lebih matang
sebab kadangkala burden yang kita pikul ni
memang rasa dah tak terpikul
dah tak mampu nak bawa..
nak langkah selangkah pun rasa perit sangat
jadi , salah ke kalau kita berhenti melangkah seketika ?
tak kan?

dari kita simpan dan terus menyimpan
tak mustahil ia menjadi dendam kan ?
bukankah itu yang akan membawa kepada keburukan
sebab kita paksa diri bergerak fight
sampai bila dah taknak berhenti
keinginan yang melampau nak sampai destinasi
apa pun cara dihalalkan saja
bukankah itu memburukkan keadaan ?

percayalah
habis je korang menangis
korang akan lebih tenang
otak korang dah rasa ringan sikit
time ni lah korang fikir solution
korang tanam semangat
time ni kalau korang berkongsi menangis dengan orang lain
korang rasa bahagia sangat
korang rasa ada yang sayang korang

tapi jangan lupa doa
itukan senjata kita juga..
mungkin lebih afdal
menagis dan berdoalah di sejadah tu
INSYAALLAH
lebih tenang


*p/s girl2 semua gunaakan senjata rahsia kita ni *airmata*
 untuk lembutkan hati suami bila ada masalah
dari berlawan mulut
mesti sang suami beralah
then problem di solve dengan baik
insyaALLAH


*p/s guy if your girl come down tear beside you, it really not gentle ok ?
make her cool down
dan kalau kamu menangis
bila menghadapi orang yang kamu sayang *keluarga*
it really cool
ye lah dari korang angkat tangan
i ada kawan yang bapak dia bila anak-anak dia buat silap
dia akan nasihat then menangis
dan tak pernah angkat tangan
it really cool
n sometime comel !
and believe it..ur family will love you
deeply until ur death
and the memory with you
they will remember until the end
^_^



                                                      
                                                                                                        

wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

3 comments:

noor shahirah said...

owh ok...mmg btul sggt 2..air mata 2 bkn tnda lmah tp tuk mcar kmbali kekuatan..:))

Khaulah Awai said...

@noor shahirah.. =)
air mata bukan kelemahan tapi kekuatan..kan ? =')

tutorialbloggers said...

bagi saya, lebih elok menangis kalau tak tahan sangat, sebab menahannya lebih menyakitkan.. just let it all out...
hehe.. thanks singgah kat blog... tak terfikir nak buat banner lagi la... blog baru lagi... karang sy buat la.. hehe.. thanks for the suggestion.. tak terpikir lak nak buat.. :3

Happy Apple