welcome..take a tour..but don't forget to follow and do comment. give some footprint to me do follow u too =)

hey i'm nuffnangerrr

mr. h12

Sahabat ?

Sahabt ? Sahabat sejati ? apekah ?

hmmmpppp... ?


Let ask the pro one… sir google explain sikit !

uncle G answer for sahabat



answered by uncle G about sahabat sejati



kau dapat ? kau faham ke tak ?! *wah keluar dh ala2 military dia*
Klau anda tak faham. Tahniah! *jabat tangan**background keluar-keluar bunga api* bagus anda sememangnya insani normal. Well I sendiri pun tak paham u…berbelit-belit tapi mcam sama.klau u alls pergi baca kat maksud sahabat tu…Ya rabbi! Lagilah pening fening nye kepala..she/he give for four meaning sahabat,rakan kawan dan kenalan…really complicated! Seriously tak tipu… sila ke page beliau segera disini. Sepuluh kali baca pun makna kawan , rakan , sahabat dan kenalan tu tak terpaham beza dia..

- got it even a sentence 


Kalau dulu I ada lah terkapai-kapai sibuk mencari sahabat sejati…besties!..but dah beberapa kali I dh jumpa but it not PERMENANT! Serious ! then berjurai-jurai lah air mata ni keluar…klau tadah ni meyh boleh la juga isi kat dalam aquarium si adam dengan si mimi turh,aquarium lah sangat..haha ! ha? Sapa si mimi dgn si adam turh…eh, adalah *heh..angkat-angkat kening..!* haha next post I akan ceritakan siapa mereka.Don’t worry meyh !



Haisyemmaaannn..menyimpang lagi..baik! kali terakhir BFF I tak menjadi last asasi sem 2 kut. Malam tuh berjurai-jurai air mata keluar *sobsob..air mata dh mula bergenang dah ni* disebabkan taknak lah menangis depan roommate semua *ahaaa..malu..jatuh saham I nanty* I take the blanket pura-pura sleep. Then nangis puas-puas…disebabkan terlalu feeling lah kan…terlamun dn terlarutlah dlm tangisan sampai tersedu-sedu yang teramat *malu pulak pk semula…haieyyhhh stupid,stupid* lama kelamaan tanpa sedar dh kealam mimpi.

are me crying that night like dis *oh..dump girl !*


Petang esoknya,sedang I layan fesbuking… roommate meja sebelah I asking 
“asal khaulah nangis malam tadi?” 
*woaapppp!gluppp* ok terdiam. 
“pasal ?”sambung dia. 
Blink-blink mata I dengar u, sbelum dia buat bermacam konklusi baik i bersuara. 
“tak..pasal kawan kita” 
then bermulalah luahan hati dan perasaan.She have been in my shoe before this too and she advice me 
“kite lepas tu terus dah tak percaya kawan-kawan baik semua ni…kawan je dengan semua orang…layang sama rata..tak de sakit hati” 
“khaulah tu kite tengok tak pernah nak lawan ikut je semua orang kata..macam si pulan tu kita tengok banyak yang bukan salah khaulah tapi khaulah yang kena.Dulu kita pun macam khaulah,diam kan je semua orang buat kita.then sampai masa kita lepas je apa kita nak cakap.tak sakit hati.senang”  
ok serius kata dia menghentak hati I ni… mula-mula secara jujur iklas amanah fatonah I terasa la bila dia kata si polan tu.sebab si polan tu baik dengan i.tapi bila dah lama-lama I see and got what she talk about (kite ni bila dh org ckap kita akan survey,betul ke tak)

why she do ?


Yes!it true..it look like I je yang terlompat-lompat, terhegeh-hegeh…eh si polan u lahsahabat I ada time I suka sedih…yes, you have been side of me time sedih but you always repeat “kte tak tau la”  great! now I realize the meaning of that  “hey…cari solution sendirilah!”
Astargfirullahhalazim…nilah sebab orang cakap jangan bercakap time marah *ok taip pun sama ye*bila kita marah all the thing selama ni kita ikhlaskan will make us regret, and it will plus the regret in future..ok stop…kawan saja jangan cari musuh ila ye…kawan SAHAJA.


BTW inilah my opportunity even marah mana pun I when them come to ask help or whatever I give them the sweetness smile ever and help them tanpa apa-apa bantuan *cewahh..puji diri plak* tapi serius I tak pernah la nak cakap “hey engkau..pergilah…kite tak suka kau..kau time susah je cari kte…cissss!” nop! Tak pernah!



So, dear all reader believe this only the mirror is your truly friend…when you smile..it will smile back and never show moody face when you smile. then it will cry as you cry ! it will never laugh to you or do nothing when you upset. So, when making friend don’t make any kind of stage. Give them same level services ! 
ok ? good girl/boy =D
















wahai tuhanku ampuni lah dosa kami , kedua ibubapa kami , dan seluruh umat islam serta selamatkan bumi palestin..amin... dah habis doa ? jom komen, follow ^_^

2 comments:

Katak Comel said...

besela 2..kwn mse ssh mmg pyh nk dicari

Khaulah Awai said...

agree...but, dh dapat satu tu pun dh rasa..dunia ni kte yg punya..!huhu...doakan kamu juga dapan kawan yang terbaik dlm hidup...lebih lagi yg akan pimpin kamu bersama ke syurga..aminx44

Happy Apple